Güneş Enerjisi ile Topraksız Tarım Projesi
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır araştırma yapıyorum ve finale yaklaşmak üzereyim. Öncelikle konu başlığını açıklayayım isterseniz. Şimdiye kadar incelediğim sistemlerde elektrik kullanılmış fakat şehir şebekesi. Ben bunu biraz abartacağım bir çok kişiye göre belki ama elimdeki kurulu sistemide değerlendirmek istiyorum.
Elimde 10W'lık Solar Panel (Güneş paneli) mevcut.
Araştırmalarıma göre bana en uygun durgun su kültürü.
Akvaryumlar için hava pompası mevcut onuda sisteme dahil edeceğim. 2 **** 2,5 W değerindedir.
Günlük ortalama 5Saat güneş görse panelim : 50W enerji elde ederim. Akvaryum pompasınıda 3 dak. durdursam 1 dak. çalıştırsam sanırım yeterlidir. buda 24/4 = 6 saat çalışacak. Günde max. enerji harcaması 6*2,5=15W 'tır. Yani temiz enerji ile pompayı çalıştırmış olacağım.
Şuan ihtiyacım olan tek şey invertör devresi fiyatları 70TL den başlıyor fakat ben kendim yapmak istiyorum o yüzden işler biraz uzadı malesef... Çünkü alacağım invertör 200W min. Degerindeler. Bense 3-5Watlık bir invertör yapacağım.
Daha sonra nasıl bir sistem kurarım bilmiyorum fakat en uygunu ile sistemi hayata geçirmeyi planlıyorum ***.
Çilek üretimi yapmak istiyorum tam olarak ismi nedir bilmiyorum fakat burada yedi veren dedikleri türü yapacağım. Sistem tamamlandıktan sonra fotolar vs. yayınlayacağım.
Bir sorunum var EC bunuda Kudret Tezel beyle iletişime geçip tedarik etmek istiyorum.Birde sorum olacak ahır gübresinin içindeki mineraller şimdi ye kadar yaptığım araştırmaya göre uygun ahır gübresi kullanarak EC elde etmek daha mantıklı ve doğal değilmidir?
|