View Single Post
Eski 30-06-2011, 18:04   #252
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Burası'da, bahçemin kapıaltı bölümde bulunan ve tadilat işlerinde beni en çok uğraştıran duvar. Oyalamasının nedeni ise, göçmen evlerinde genellikle böyle çamurdan yapılan, ek süslemeler (ya'da sergen denilen, raf yapılması).

İlk önce eski tip tuğla ile duvarlar yapılmış ve üzerine beton sıva yapılmış ama ek olarak, alt bölümüne taş örülmüş, sonra'da üst bölümü çamur (bir tür kil) kullanılarak, bu süs ya'da raf yapılmış.

Bende ilk önce, alt tarafta bulunan taşlara beton ile sıva yaptım. Hem estetik görünmüyordu, hem'de araları boş olduğundan haşerelere yuva olmasını engellemiş oldum. Üst bölümleri ise toprak sıva olduğundan, en küçük nemde bile sararıp-dökülüyorlar ve çirkin bir görüntü oluyordu. Öncelikle, alçı ile bir çok yerine dolgu yaptım.

Sonra, toprak sıvaya kompresör ile 2 kat sentetik beyaz astar attım ve en son olarak'ta, yeşil plastik boya ile dikdörtgen bölümleri renklendirdim. Raf gibi olan yerlere ise desenli muşamba alıp, yeşil boyalı dikdörtgenlerin hemen üzerine gelecek şekilde kesip, yapıştıracağım.

Eklenen Resimler

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön