Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koresma
arkadaşlar yorumlarınızı okudum Güler hanım tebrik ederim sizi açelyanızı ağaca dönüştürmüşsünüz. benim sıkıntım çok büyük Mart ayında hediye gelen açelyalarımı 2 günde bir yarım çay bardağı su ile üzerinden dökerek suluyordum birde üzerine su püskürtüyordum netten nasıl bakılacağıyla ilgili yapılması gerekenleri okudum nerede durması gerek vs .. aradan 3 hafta geçti çiçekler dökülmeye başladı ardından yaprakları sararmaya başladı 6 ay kadar çiçek veren bitki olduğunu bildiğimden çok şaşırdım ama sulamaya devam ettim dökülen yapraklarınıda ellerimle aldım aradan zaman geçti çiçeğim soldu  toprağına bakmak aklıma geldi ve solucanla birlikte top böceklerden gördüm attım onları sonra metalle toprağı havalnsın diye delikler açtım :S sonra sürekli alttan üstten su vermeye üzerine su püskürtmeye başladım :S ama son hali aşağıda ki resimde bu çiçeği kurtarmak istiyorum ne yapabilirim lütfen yardımcı olun :'(
|
Öcelikle toprağını değiştirin, direkt güneş ışığı almayacak bir yere koyun ve dışarı alın bitkinizi, açelya suyu sever toprağını nemli bırakın yaşarsa ne ala