Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mavikartal5
sayın sebnem&mircan,
inanın hızlı yol aldınız ekimlerde. ilk başlardaki uyarımı lütfen unutmayın, tohumlarımızı yabancılara vermeyin, ama yabancılardan tohum almaya devam edin lütfen.
saygılar
|
Ziyaretiniz icin cok tesekkur ederim, hos geldiniz mavikartal5. Sizlerden ogrendiklerimi uygulamaya calisiyorum. Bunun ustune birde bahce eklenince sevincim katmerli oldu
Dun sizin sayfanizin ucuncu sayfasinda kalmistim bu gun devamini okudum. Bende sizinle ayni fikirdeyim ve sizin dusuncelerinizi cani gonulden destekliyorum. Uyarilarinizi hatirliyorum o zaman pek anlam verememistim ( olaya biraz duygusal bakmis, bizim Turk sebzelerimizin tadina baksinlarda yediklerinin bir ottan baska bir sey olmadigini farketsinler demistim) ama GETOB projenizi okuduktan sonra ne manada soylediginizi anladim. Malum ben tohum, toprak, ekim, dikim ile ilk defa ugrasiyorum. Konu hakkinda, tarim
vb hakkinda burdan ogrendiklerimden baska bir bilgim yok. Isin resmi prosudurleri hakkinda hic bir bilgim yok. Ama o dediginiz kokulu domateslerin, tadinda sebzelerin son demlerini cocuklugumda yasadim ya da bitmekte olan gizli sakli kalmis yerel tohumlarin urunlerini yedim bilemiyorum. Tadi, kokusu aklimda kalmasi sebebiyle ve domates yerken balik tadi gelmesi sebebiyle, yetistiricilik yapmak gibi bir firsatim imkanim olmamasinin yaninda icimde hep organik (kendimce) sebze yetistirme arzusu vardi. Cocuklarim olduktan sonra bu hayali gercege dondurmenin zamani geldi deyip kollari sivadim tabii. Ne kadar basarili olurum orasinida sezon sonunda gorecegiz artik

)
Siz ve sizin gibi dusunen insanlarin cogalmasini allahtan niyaz eder, her seyin gonlunuzce olmasini dilerim. Gelecegimiz icin iyiki varsiniz. Saygilar