Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berrinb
Seattle gezisine göz attım.Sana oradada yazdığım gibi.....Türkiye sizin gibi mükemmel gençlere şu şarkıyı söylüyor şu anda....SEN DE BAŞINI ALIP GİTME NE OLUR ......NE OLUR TUT ELLERİMİ......HAYATTA HİÇ KİMSEYE , İHTİYACIM OLMADI ... SİZLERE OLDUĞU KADAR..... İnşaallah sende bu zengin güzelliklere kapılıp da oralarda temelli kalmazsın. Aksi halde vatanın büyük bir genç değeri kaybetmiş olur canım.....Yolun açık ve hayırlı olsun.Bu satırları içim sızlayarak yazıyorum....Neredeyse ağlıyacağım.....
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun
Sevgili berrinb ne güzel duygularınızı anlatmışsınız. Gilan'nın gideceğini okuyunca ben de aynı duyguları yaşıyordum. Yüreğinize sağlık.
|
Sevgili Berrin Hanım ve acemifüsun,
Öncelikle bu kadar güzel ve ince düşünceleriniz için ikinize de çok teşekkür ederim.
Yurt dışında çalışma fikrini babama ilk açtığımda şöyle dedi: "Kesinlikle git, oraları gör. Hem çalışma hayatı hakkında, hem de teknik anlamda çok faydalı olur. Dünyada bu işler nasıl yürüyor görürsün. Ama, kesinlikle 5 seneyi geçirme, yoksa dönemezsin!"
(Kendisi de daha önce 1 sene Amerika'da çalışmış. O yüzden faydalı yanlarını da, bırakması zor olan yanlarını da biliyor.)
Düşüncelerinize kesinlikle katılıyorum. Hatta 5 sene de çok geliyor, o yüzden ben 3 diyorum.
Şu anda oraya gidebilmemi sağlayan birikimi bana bu ülke verdi. Ben anadolu lisesinde, devlet üniversitesinde okudum. Bu ülkeye bir borcum var. Amerika'nın başarısının sırrı da bu işte. İnsan yetiştirmeye hiç para harcamadan dünyanın her yerinden yetişmiş insanları güzel çalışma şartları sunarak elinde toplamak... Tabii bizim ülkemizin de çok hatası var. Mesela sırf askerlikten kurtulmak için istemeye istemeye yurt dışına gidip de sonra kalan o kadar çok arkadaşım var ki. Çok ciddi söylüyorum, üniversitedeki dönem arkadaşlarımdan sırf benim bildiğim 30'dan fazlası şu an Avrupa ya da Amerika'da. Bir de bunun her sene olduğunu düşünün...
Neyse ama. Hiç bir zaman "yurt dışına bir kapağı atsam" diyen biri olmadım, içiniz rahat olsun.

Gidince de oraya kapılıp bu fikirlerimin değişmemesi için dua ediyorum. Neyse ki geri dönmek için büyük bahçeli bir ev gibi de bir motivasyonum var.

O yüzden siz hiç ağlamayın. Bakın ben de içimi dökmüş oldum sizlere.