Ürünün (herhalde)
resmi sitesinde yazılı değerleri bunlar
Alıntı:
SiO2: %56 ± 2.5
Al2O3: %39 ± 1.2
Fe2O3: %0.7 ± 0.15
TiO2: %0.4± 0.05
Özgül ağırlık. 2.6
Beyazlık: 90 ± 3 (El Repho)
Bulk Density: 315 ± 35
Nem: % 0.7 (max %1)
Tane Boyutu: Min % 50 ± 2 -2 µ, min % 90 ± 2 -5 µ, min 95 ± 3 -10 µ
pH: 6.5 ± 2
|
Ben de burada belirtilmiş 315gr'ı bildirim olarak aldım.
Resmen bildirdiğiniz rakam olan
315 gr ile çok farkettiği için iki kez ölçüm yaptım. İkisinde de
580gr'ın üzerinde çıktı. Acaba ölçülmeyen değerler mi resmi sitede ilan ediliyor?
Ölçülü bir kapta tekrar deneyin bence. 450gr da çok ama sanki hala gerçeğinden düşük.
Sürekli gelişmeye açık olunduğuna sevindim, ama keşke önce gereken gelişme sağlanıp sonra bu gelişme neticesi elde edilen rakam yazılsaydı. Ya da sitede "
budur" yerine "
böyle olması için uğraşıyoruz" denseydi.
Çökme testi 1 saatten 5 güne kadar uygulandı. 15ml birim hacimde kullanılan miktar, 4 nolu örnek dışında diğerleriyle hemen hemen (biraz daha az) aynı seviyede çökelti bırakıyor. Yani ürünün çok kilo çekmesi çok malzeme anlamına gelmiyor.
Bazı arkadaşların laf-ı güzaf dediği, şimdi de tefrika olan yazılı çizili şeyler, anlıyorum, bir bakış açısına göre içi dolu bilgi aktarımı, başka bir bakış açısına göre dikkate alınmaması gereken şeyler olabiliyor, bir şey diyemem.
Her neyse, tabloda yanlış rakam varsa ve yanlış olduğundan emin olursak memnuniyetle düzeltirim, daha önce yazdığım gibi
forumdur gerekmez demeden özürünü de dilerim. Ağırlık testinden tatmin olmadıysanız (
ki benden iyi biliyor olmalısınız) şahitler huzurnda yeni bir torba daha açarak tekrarlayabilirim.