View Single Post
Eski 29-06-2011, 09:21   #1529
ciceksever70
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lir Mesajı Göster
Sevgili ciceksever70,
Öncelikle armandinin diğer clematislerden farklı olarak -5 altında soğuklardan etkilenebileceğini, rüzgarı sevmediğini yarı gölge tercih ettiğini yazmak istiyorum. Direnajı iyi olmayan ve yüzeyde kalan iyi hazırlanmamış toprağa ekim yapılanlarda sizin yaşadığınız tarzda bozulmalar olabiliyormuş. Aynı sorunu apple blossomda yaşadım. Direk güneş alan ve rüzgara maruz kalan yaprakları bu şekilde oldu. Bitkinizi budamayın, ölü yaprakları(sararmış yapraklar) ve kurumuş uç varsa sadece onları bitkiden uzaklastırın. Rüzgarsız, yarı gölge ve en az derinliği 50 cm olan ve iyi hazırlanmış süzek toprağa üst kısım yaklaşık 15 cm kadar topraga gömülecek şekilde yerleştirin. Yalnız siz bitkinin yerini yeni değiştirdiğiniz için onu tekrar rahatsız etmeyin. Yüzeyel ekmiş olma ihtimalinizi düşünerek ve dondan korumak amaçlı olarakta, kök etrafını plastik çitlerle yuvarlak çevirip üstte 15 cm kadar torf, bahçe toprağı ve gübre karışımı ekleyip destekleyin. Ve bu yeni yaptığınız toprağa 4-5 tane paslı çivi saplayın. Sararan tüm yaprakları makasla kesin ve sonra bekleyin derim. Benim apple keyifli, umarım sana da faydası olur. Sevgiyle...
Yanit icin cok tesekkür ederim sevgili lir. Evet bulundugu ilk yer cok günes aliyordu, kökleri malcla kapanmis da olsa yapraklari tüm gün günes altindaydi ve tabii ki rüzgârdan da nasibini aldi. Simdi biraz daha korunakli bir yere calilarin arkasina dogru ektim, olabildigince de derin cukur kazip yine köklerini malcladim. Kötü olan yapraklari kesip bekleyecegim artik. Bitkiler yasamak istedikleri yeri kendileri seciyorlar. Sevgiler...

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön