View Single Post
Eski 28-06-2011, 22:07   #8
maki01
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Sevgili cellin,

Seninle tartışmaya girmek ya da senin yaptığın gibi ağır kelimelerle seni suçlamak istemiyorum. Keşke biraz daha sakin olabilseydin. klubnika'dan çok şey öğrendik, bizler de onun için iyi birer denek olduk. Bunu inkar eden yok. Ve eminim yollarımız yine kesişecektir.

Sözünü ettiğimiz menekşeler için son derece tehlikeli ve hızla yayılan akar, Polyphagotarsonemus palildus ismiyle bilinen siklamen akarı yani cyclamen mite.

Senin söylediğin kırmızı örümcek ise Tetranychus urticae diye geçiyor ve kendi içinde bile bir sürü farklı türleri var. Bu arada bu türün de hepsi ağ örmüyor. Çıplak gözle görülebileni de var, görülemeyeni de. Lütfen konuyu biraz daha araştır .

Bugünlerde konuştuğumuz cyclamen mite ise milimetrenin yüzdebiri büyüklüğünde ve çıplak gözle görmenin mümkün olmadığı bir akar. Cyclamen mite diye araştırır ve karşına çıkan bilgileri okursan , yurmurtalarını toprağa bıraktığını da öğrenmiş olacaksın. Senin dediğin gibi ağ filan da örmüyor.

Keşke olayı kişilere indirgemek yerine, ne ile mücadele etmeye çalışıtığımızla ilgilenseydin.

Bu arada konunun kişilerle ilgisi yok, uğraştığımız şey klubnika değil cyclamen mite. Sorun , başımızdaki bela klubnika'yı çoktan aştı...

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön