"Cocopeat ile torf aynı şey olamaz, cocopeat sadece hindistancevizi kabuğundan elde edilen ürün. Kullandığım torf ise baltık denizi torfu içeriği tamamen farklı, yani spaghnum torfu nette araştırıp bakabilirsinniz içeriklerine ve ph. değerlerine."
Spagnum yosunu torf değil de. Burada benim kastım ister cocoopeat yani hindistan cevizinden üretileni. İster torf, nerden geldiği önemsiz. (Spagnum bütünüyle farklı, bir yosun) İşlevlerinin bitki için aynı olması. Köklerin tutunması için.
Farklı amaçlar için hindistan cevizi torfu yerine baltık torfu daha uygun denilebilir. Bu bitkide hem hindistan cevizi hem baltık torfu gerekli demek biraz karmaşık bir durum. . Hepsini bir arada kullanmada çok bir mantık bulmuyorum açıkçası. Bonsai de önemli olduğu için, bu konu üzerinde özellikle uğraştığım bir konudur.
Aynı amaca yönelik kullanmak için birden fazla ürünü kullanmayı ben biraz para harcamak olarak görüyorum.
Çam ağacı altından aldığınız toprak asidik yapıdadır. Mum çiçeğinin asidik toprak sevdiğini mi söylüyosunuz?
Pomza vermiculit perlit bunlar nem tutucu. Bence perlit fazla nem tuttuğu için mum çiçeğindede uygun değil. Bonsaide de eğer ağacın yüksek neme ihtiyacı yoksa, kimseye perlit önermem.
Dediğim gibi koyun keçi gübreleri içeriğinde ne olduğunu bilmemiz pek olanaklı değil. İçeriğini bildiğim gübreleri vermeyi tercih ederim.
|