Sevgili arkadaşlar;
20 gündür perlit içerisinde olan ve damlama sistemi ile beslenen domatesleri ilk defa dün kök yıkaması yaptım. Aslında çok uzun bir süre fakat hem vaktimin olmaması hemde eve yorgun gelmemden kaynaklandı. Yine de domateslerdeki gelişme kötü değil. Damlama başlıklarını ayarlamak ve her akşam kontrol etmek biraz zor oluyor ama yine de kıyamadığım için en azından buna vakit ayırabiliyorum. EC:2,5 PH: 6,5 arasında tutmaya çalışıyorum. Damlama sistemini geri dönüşü olmayacak kadar ayarlıyorum. Bundan dolayı da depodaki suyun değerleri bozulmuyor. Besin eriyiği olarak kullandığım Üçlü sistemi bir üst seviyeye çıkardım. Şimdiye kadar A:20, B:15, C:10 seviyesindeydi. Bundan sonra A:20, B:15, C:12.5 seciyesinde beslenecekler. Sulama periyotlarını da bir hafta öncesine kadar sabah ve akşam 15'er dakikalık aralıklarla günde 2 defa yapıyordum. Artık 15'er dakikalık aralıklarla günde 4 defaya çıkardım.
Çiçeklenme başladı fakat şimdiye kadar görmediğim irilikte ve farklı yapıda ki çiçekler beni biraz şaşırttı. Sanırım domateslerin cinslerinden kaynaklanıyor. Umarım domatesleri yemekde nasip olur.
Çileklerde şimdilik bir sorun yok ama hala çiçeklenme de yok. Sanırım yine cinslerinden kaynaklanıyor. Yediveren cinsi olduklarından dolayı yaz günlerinde galiba meyve vermeyecekler. Kışa kadar da canlı tutabilirsem belki çilek yemek nasip olur. Çiçek yerine sürekli stolon üretiyolar. Her 3 günde bir 48 fideden yaklaşık 80-90 civarında stolon topluyorum. Herhalde bu da çileklerin sağlıklı olduklarını gösterir. Küllenme ile ilgili hala ikinci ilaçlamayı yapmadım. Ama havalandırmaya biraz daha dikkat ettiğim için sorun yavaş yavaş kayboluyor.
Lollo rosso'ların gelişimleri ise süper. Yarısını yedik bile