View Single Post
Eski 27-06-2011, 23:38   #256
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Üç hafta önceki kaolin uygulamasından sonra naşi'lerin sürgünleri 70'er santim uzamıştı. Sürgünler korumasız kaldı diye yeni ürünle uygulama yapmaya karar verdim.

Name:  uygulama1.jpg
Views: 1651
Size:  35.1 KB

Ürünün beyazlığı alıştığımdan farklı değil. Bu beyazlık ve parlaklık kalsine etmekten geliyor.

1100 derecede kalsine edilen kaolinin formülü değişiyor. Amorf bir yapıya kavuşarak her bir parçacığın yüzey alanı genişliyor. Optik özelliklerinin değişip PAR geçirirken UV ve IR yansıtmasının sebebi de bu.

Name:  uygulama2.jpg
Views: 1612
Size:  41.5 KB

Kovada karıştırıp şarjlı sırt pompasıyla atıyoruz. Zeytinin çiçek işi bitince taral ile tüm bahçeye atacağız.

Name:  uygulama3.jpg
Views: 1538
Size:  53.7 KB

Uygulamada her zamankinden bir fark görmedim. Pompayı bitirince hemen deposunu açıp dibine bakıyorum. Beklediğim gibi kalan tortu sıfır. Benzeri ürünlerdeki homojen suspansiyon oluşturma özelliği bunda da var. Bu da rafine ve kalsine edilmesinden kaynaklanıyor olabilir.

Name:  uygulama4.jpg
Views: 1462
Size:  59.2 KB

Sonuç iyi.

Name:  uygulama5.jpg
Views: 1504
Size:  46.8 KB

Bu da naşilerin damlama sulama ana borusunun dibinde kendi kendine çıkmış bir kabak. Uygulama bittikten sonra farkettim. Ona uygulama yapmadım ama arada sebeplenmiş.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön