Üç hafta önceki kaolin uygulamasından sonra naşi'lerin sürgünleri 70'er santim uzamıştı. Sürgünler korumasız kaldı diye yeni ürünle uygulama yapmaya karar verdim.
Ürünün beyazlığı alıştığımdan farklı değil. Bu beyazlık ve parlaklık kalsine etmekten geliyor.
1100 derecede kalsine edilen kaolinin formülü değişiyor. Amorf bir yapıya kavuşarak her bir parçacığın yüzey alanı genişliyor. Optik özelliklerinin değişip PAR geçirirken UV ve IR yansıtmasının sebebi de bu.
Kovada karıştırıp şarjlı sırt pompasıyla atıyoruz. Zeytinin çiçek işi bitince taral ile tüm bahçeye atacağız.
Uygulamada her zamankinden bir fark görmedim. Pompayı bitirince hemen deposunu açıp dibine bakıyorum. Beklediğim gibi kalan tortu sıfır. Benzeri ürünlerdeki homojen suspansiyon oluşturma özelliği bunda da var. Bu da rafine ve kalsine edilmesinden kaynaklanıyor olabilir.
Sonuç iyi.
Bu da naşilerin damlama sulama ana borusunun dibinde kendi kendine çıkmış bir kabak. Uygulama bittikten sonra farkettim. Ona uygulama yapmadım ama arada sebeplenmiş.