View Single Post
Eski 27-06-2011, 13:43   #8856
maki01
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Geç kalmış olmakla birlikte yaptığın açıklama için teşekkürler sevgili klubnika.

Akarların yaşam döngüsü yani yumurtadan ergen hale gelmesi 11 günü bulabiliyor. Bu durumda anlattığın yöntemi uygularken sanırım tek kimyasal etkili olmayacaktır. Yumurta ve larvalara da etki eden ayrı bir kimyasal daha kullanmak ya da uygulamayı en az 3-4 gün arayla 4-5 kez tekrarlamak zorundayız.

Hep söylediğim gibi, kimyasallarla uğraşmak hele de ev içinde kullanmak çok tehlikeli. Ölümcül sonuçlara neden olabilir. Kullanmaya karar verdiysek , kapalı giysi, maske , eldiven gibi koruyucu önlemlerin tamamını uymamız gerekiyor. Kimyasalı hazırladığımız kapları yok ederken gerekli önlemleri de almayı unutmayalım. Bizden çıkıp, bir başkasının zehirlenmesine neden olmayalım.

Ben de mite'larla boğuşurken güzellikleri izlemeyi unuttuğumu fark ettim.

Gerçekten hibrit türlerle buluşmamızda önce sevgili Asya_Lotus'un daha sonrasında ve devamında ise sevgili klubnika'nın büyük katkıları oldu. Bize bu yolu onlar açtı, binlerce teşekkür. Devamını getirmek daha kolay oldu. 200'ün üzerindeki hibrit menekşemin en az 30 tanesi sevgili klubnika'dan alındı. Diğerleri ise e-bay'den bulduğum satıcılardan.

Luisiana Lullaby'de sevgili klubnika'dan yetiştkin olarak gelmişti. Birileri saksını düşürüp bana söylemeden menekşeyi olduğu gibi saksına yeniden koymuş. Farkettiğimde geriye bir kaç sağlam yaprak kalmıştı. Bu güzellik o yapraklardan yetiştirdiğim menekşeme ait, teşekkürler sevgili klubnika

Name:  aIMG_4909.jpg
Views: 1610
Size:  30.0 KB

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön