Iki gunde bir sabah erken saatlerde sulama yapiyorum. Cicekte olan domatesler sulanmiyor. Meyveye duran sebzeler ve digerleri sulaniyor. Biberler cok yavas bu sezon yermiyim acaba diye dusunmeye basladim. Butun sebzelerin altina Sayin Mine hanimin tarifi olan yumurta kabugu tozu serptim. Burada arap sabunu olmadigi icin baska sabunlara guvenipte yapamadigim tarifin hazir olanini aldim ve yapraklarin ustunde siyah ziplayan yaratiklarin ustune ustune fisfisladim kacanlar kurtuldu kacamayanlar icin uzgunum. Etrafta salyangoz cok gorunuyor hatta bazi dis izleride yapraklarda var, saldirilar artarsa hazir salyangoz ilaclari var onlardan kullanacagim sanirim. Topraga elimle serpistirdigim organik gubreyide unutmamak lazim. Gubre icin en uygun zaman ne zaman olur bilmiyorum ama ben acemi sansima guvenerek cicekli meyveli zamanda attim sonuc iyimi kotumu olur bilmiyorum. Evde iki tanede karpuz fidesi var sanirim ciceklenmek uzereler ustlerinde tomurcuklar olmaya basladi bahcede yer yok nereye dikecegimi bilmiyorum. Soganlarin bir kismini sokup evdeki balkon bahceye gotursem karpuzlarida kabaklarin yanina diksem nasil olur? Karpuz ve kabak iyi anlasirlar mi?
|