| Sayın Soberman, kendinize haksızlık etmeyin lutfen, kimbilir benim gibi kac kisi tariflerinizden yararlanmakta. Laf kalabalığına gelince o konuda kendimden pek  muzdaribim. Doğuştan çok konuşan biri olduğumdan olmalı, oldukça uzun yazıyorum . Ağaçlar Net Forumda  bile, değişik başlıklar altında  ayni şeyleri defalarca yazmış olduğumu görüyorum. Paşa ve Breville'in sizin yüzünüzü kara çıkaracaklarını hiç sanmıyorum. Ekmek konusunda
 sizin hata yapmanız pek olası  görünmüyor.
 Kabarmayan ekşi maya ekmeğimi çöpe atmak yerine dilimleyip fırınladım peksimet oldu. Instant maya ve Sinbo 2. no.lu programda, 900 gr lık kefirli ekmekten çok memnun olduğumdan ekmek yapmaya onunla devam edeceğim.
 Son  hamurdan da maya ayırdım,  buzdolabımda  hâlâ  eksi maya var, ama onu ekmek yapmakta kullanmayı düşünmüyorum.
 Agaclar Net de bir kac kez yazmış olabilirim: Tire'yi arayıp sordugumda; orada, daha önceleri  ev fırınlarında  ev ekmeği yapmış hanımlar, ekşi mayanın evlerde ekmekte değil, yerel ağızda  "pisi pisi" denilen yağda kızartılarak  pişirilen "bişi" yapmakta kullanıldığını  söylemişlerdi. "Ekmeği "bitik" olur, kabarmaz." dediler.
 Son denememden sonra, evde doğal maya üretip (ekşi veya nohut) onunla ekmek yapma çabasından vazgeçiyorum.
 Tatil dönüşü  sizden gelecek ekmek fotograflarının yine değme ekmek fırınlarını kıskandıracak tablolar gibi olacağını şimdiden tahmin edebiliyorum. Öyle olmazsa sorun sizden değil herhangi bir aksilikten kaynaklanacaktır, dilerim hic bir aksilik olmaz.
 Hoşçakalın.
 
 
				 Düzenleyen s.toprak : 26-06-2011 saat 16:36
					
					
						Neden: Düzeltme
 |