View Single Post
Eski 26-06-2011, 00:50   #333
tenten-57
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-06-2011
Sayın Epsody,
Çabalarınız, her arkadaşa yardım etme anlayışınız gerçekten takdire şayan.Ancak kuru bir bilgi paylaşımının ötesinde çabalarınıza kattığınız samimiyet de satır aralarında hissediliyor, sağolasınız.
Şartlara uygun 25lt.lik bir kompost bidonu elde ettim.İlk sıvıyı (3 günden sonra) bu gün aldım ve 1/500 oranında seyrelterek, çelikleme yolu ile elde ettiğim ancak gelişmelerinden pek memnun olmadığım ligüstrümleri suladım.Sıvı, kalitesi iyi bir sirke gibi kokuya ve kahverengiye yakın bir renge sahipti.Bidonum yarım dolu henüz ama bir iki güne kadar dolar sanıyorum.Depolama işlemlerini bahsettiğiniz gibi yapıyorum ve kötü koku almıyorum.
Ancak;

"4.Musluktan alacağınız eriğin ph 3.5-4 arasında dır, siz bunu klorsuz su ile sulandırarak seyreltmelisiniz, sıvının ph'ı kontrol işlemi forumlarda anlatıdığı üzere ölçmelisiniz."

sözlerinizden anladığım, direkt aldığım sıvıyı önce klorsuz su ile seyrelteceğim sonra 1/500 oranında sulama suyuna katacağım, doğru mudur?

Bir diğer sormak istediğim, 10-15 gün sonra kompost gerçekleştiğinde bu katı materyali domates, salatalık ve biberlerimin aralarına(aralıklar 50-60 cm kadar) yine toprağa gömmek şartı ile koyabilir miyim?

Teşekkür eder, saygılar sunarım.

tenten-57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön