Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Olmadı Sn.Epsody, "yapraklar sörpmedi, aksine fil kulağı kadar oldu, bir de kabak verdi ki evlere şenlik" diyecektiniz ki bir işe yarasın. Gelip bedavadan sizin kuyuyu bir güzel temizlerdik.
|
Sn. MeyveliTepe; Bu konuya her ne kadar sıcak bakmasamda küresel ısınmanın giderek artmasıyla birkaç yıldan beri ipte yetiştirdiğim hıyar salatalıklarından verim artışlarında ki gözlemlerim ile günüşin yakıcı etkisinin yapraklar üzerinde ki etkiler beni bu konu üstünde düşündürmeye başlamıştı.
Hatta bu konuda sera yetiştiricilerinin haklılıklarını kabul ederek, seralarda üretim yapmak bu etkilere karşı haklılık kazanıyordu, insanlar çevrenin kirlenmesi ve güneş ışınlarının etkilerini bir türlü azaltma çabası içindeydiler.
Doğal yetiştiricilerin işleri gitgide zorlanıyordu, birilerinin bu konuda çabalar sarfetmesine seyirci kalamazdım, bende ilk iş olarak kuyumdan çıkan kili kullanacaktım, hatta bu kilden Ubyi Aliağa menemen hattı ziyaretlerimde arkadaşlarıma bu kilden gütürmüştüm onlar bu konuda benden ileri yönde çalışmalar içinde olduklarını bildiğimden, onların bu kil üzerindeki bilgilerini alacaktım.
Sn. MeyveliTepe; uygulamasını yaptığım bu kil benim 70 metrelik artezyen kuyusundan suyla beraber çıkmakta, be bu suyu kullanmadan önce dinlenme tankında çökelttiğimde ayda 5kg kil elde edebiliyorum, bu kilin rengi aynı çimento renginde, partükül boyutu olarak değişiklik içinde olmasına karşın pompa ile atılabiliyor olması ile uygun olur kanısı içindeydim, belki bir iki deneme yapmam gerekirse daha iyi neticeler alınabilir görüşündeyim.
Bizler sabırsız insanlarız her, haldeki bir deneme ile sonuç çıkarma telaşı içinde oluyoruz,
Toprak çalışmalarına gösterdiğim özen ile topraktan gelebilecek hastalıkları önlenebilir kaanatleri içinde olarak bu bilgilerimi arkadaşlarımla paylaşıyordum, lakin sanayi ve endüstürilerin doğayı kirletmelerinin sonucu olarak gökyüzünden asit serpintileri ile mantari hastalıklar tetiklenerek bitki yaprakları üzerinden bitkinin bünyesine ulaşmaktalar.
Bendeki bu kanaat aynı zamanda insanların kimyasalları neden kullandıklarına dair bir öngörü sahibi olmamada vesile olmuştur, sonuçta bu asıt yağmurlarının etkilerini bir karşı kimyasalla durdurma çabaları içinde olmaları ile neden sonuç ilişkilerine yönelerek, sizlerin bu kil uygulamaları bana en masum bir etki ile bitkilerin savunmalarını sağlıyacağını inanmaktayım.
Buradan sizin bu çalışmalarınıza, sevgili ensarın gayretlerine ve Ubyi'nin mektepli araştırıcısı Acemi çaylak(Ali) arkadaşıma sonsuz şükranlarımı sunarım, sevgilerimle başarılarınızın devamını dilerim