Sayın makı01 olayı tamamen dramatik boyuta çekip saptırmanıza gerek yok.
Bir önceki mesajımda son cümleme dikkat ederseniz eğer malum kişinin böyle bir sorunu varsa bunu ilgili yerlerde mikroskop altında inceletmesi ve kendini ona göre hazırlaması gerektiğinden bahsettim. Eğer ilgili kişi mikroskop konusunda umutsuzluğa düşerse bir ziraat mühendisinin danışmanlığında bir mikropkoba ulaşabileceği kanaatindeyim.
Bende yaklaşık 2 yıl önce bu gibi durumdan madur olduğumda beni de bir ziraatçi arkadaş ilçe tarım müdürlüğüne yönlendirdi ve onun sayesinde mikroskop altında yaptırdığım inceletmede sorunun mite ile adlandırılan canlıdan kaynaklandığını keşfettik. Gerçi o zamalar bu zararlının isminin mite bile olduğunu bilmiyorduk.
Velhasıl lafı dolandırmak istemiyorum, ben illahaki saksı değiştirsin ya da bu önerimi kesin yapsın demiyorum. Ben bana göre mite’lı olmayan bu görüntüde saksı değişimine giderim diyorum.
Eğer sorunlu menekşe sahibi kişiler kesin teşhis için inceletme sonucunda bu zararlıya rastlarsa maalesef bütün menekşelerini atması ve evini yeniden menekşe yetiştirme açısından sterilize etmesi gerekecek. Keza ben öyle yaptım ve tekrar sıfırdan başladım.
Tekrar söylüyorum eğer şüphe varsa ilgili yerlerde ilgili inceletmeler sonucu işleme başlanılmalı.