Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim
Valla işin açıkcası, Sayın klubnika'dan siparişlerimin yanında bulunan hediyelerden birisi.
Yani çiçekli geldi. Yalnız Bu 105 numara standart oluyor. Ben de cinsini bilmediğim için
fotoğrafı kuşkularım üzerine ekledim, hani ne olur olmaz diye. Bana geldiğinden beri de
yaprak büyütmedi. Birkaç hasta menekşe fotoğrafına rastladım, içime bir kurt düştü.
Açıkcası sayın klubnika'dan da fotoğraf hakkında yorum bekliyorum. Neler yapabilirim??
Teşekkür ederim.
|
Sayın yeşillim, size hediye olarak gelen bu tür sanırım saksıda dikili olarak gelmiştir. Siz bu hediye menekşenin toprağını size ulaştığında değiştirdiniz mi?
Sevgili klubnika’dan aynı menekşe türünü bende hediye olarak aldım. Aldıktan sonra 1-1,5 ay kadar yeni yaprak vermedi. Bunun üzerine toprağını değiştirdim ve ortadan yeni yapraklar verdi.
Sevgili klubnika siparişte dikili olarak gönderdiği standart menekşelerin muhakkak topraklarının değiştirilmesini öneriyor. Çünkü bir yavru menekşenin çiçekli hale gelmesi için dikili olduğu saksıda azami 5-6 ay geçirmesi gerekiyor. Bu da siparişte gelen menekşenin toprağının muhakkak değiştirilmesi anlamına geliyor. Çünkü bu süre zarfında toprak işlevselliğini her yönden kaybetmiş oluyor ve menekşe büyümesini durduruyor.
Ben siparişte ister standart olsun ister dikili yavru menekşe olsun sağlıklı da olsa, çiçekli de olsa evime girdiği anda köklerini gövdeden tamamen arındırır, tekrar suda köklendirip tekrar kendi hazırladığım saksı harcına dikerim. Çünkü her yetiştiricinin ev ortamının menekşeler için şartları değişik oluyor. Ben de kendi ev ortamımın şartlarına uyması açısından bu yöntemi uzun zamandır kullanıyorum. Bu yöntemi herhangi bir yerden satın aldığım endüstriyel menekşeler içinde kullanıyorum.