Gece, 3.30 da uyandığımda kabını doldurmuştu, daha büyük kapta bir bardağa yakın tam buğday unu, yarım bardağa yakın kefir, ceviz içi, bir tutam frenk kimyonu,( kokusunu sevmeyebilirsiniz) ekledim karıştırdım ve EYM kazanına aktardım. Üzerine susam ve karacaot (çörek otu) serperken Hamurun hacmi EYM kazanı bıçağının ancak örtecek hacimdeydi. Sabahleyin kabarmıştı ama kabı doldurabilmesi için 4-5 misli büyümesi gerekecekti belki. 10.30 a doğru güneşe çıkardım. Bir süre daha bekleyip pişirmeye başlamayı düşünüyorum. Bundan sonra instant maya ile EYM ekmeğine devam edeceğim. Suyu çok az azaltmak ve kefir ilavesi EYMde ekmeğin ekmek gibi olması için yeterli oluyor.
Pişirdikten sonra görüşmek üzere hoşçakalın.
|