View Single Post
Eski 24-06-2011, 02:42   #519
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sevgili Agozce,
Aslında birçok sardırma tekniği verilmiş. Bazı Arkadaşlarımız mesela Orkun Kırcı hemde birkaçtane eklemişti değişik olarak. Sonra Hatice tarhan hanım eklemişti ve birde benim hazırladığım sistem sepet şeklinde gayette güzeller hepside. Daha değişik olarak fikri olan varmıdır bilemiyorum. Saksı arkasına duvara yaslayabileceğiniz merdiven şeklindede olabilir. Ben kendi tekniğimden memnunum hem estetik duruyor hemde yer kaplamıyor. Sepet şeklini daha kolay alabilmesi için siparişle, dizaynını tamamen kendime ait saksılar yaptırtıyorum. Hoyaları sarıldığı yerden çözmeden saksısındaki toprağı değiştirebileceğim bir çözüm. Diyelimki saksısı kırıldı bağlantı noktasından açıp yeni saksıyada alabileceğim hoyamı. Yani gayet pratik oldu bence. Saksının kullanılan hamuruda özel çok sıcaklarda kökler serin çok soğuklardada sıcak olacak termostatlı gibi. Antik saksı hamuru. yıllarca aynı saksıyı kullanabileceğim. Topraktaki biriken fazla mineralleri saksı dışına atıyor.
Yani tam not alacak bir çözüm.
Ekonomik mi orası bana göre biraz karışık geliyor neye göre ekonomik hoyalar benim için çok değerli. Kıyaslama yapmak istemem ama plastik saksıya nazaran gayet pahalı. saksı 12 liraya yaptırıyorum. Kullandığım bambu çubuk 2 tane tanesi 1,5 dolar, galvaniz tel in kilosu 5 lira. tel ile bambu çubuğu sardırmak için kullandığım kablonun metre fiyatı 68 kuruş 2 metre kablodan 3 tane bambu çuğu sardırabiliyorum 2 tanesi zaten bir saksıya ait. Pahalımı? bence hayır. Değer verdiğim bir çiçeğin hem sağlıklı kök yapsına sahip olacak doğal saksı çünki hem gözüme estetik gözükecek. Saksı pahalı diyenler olursa plastik saksıyı yanlardan 4 delik açarak aynı sistemi bambu çubuk olmadan da sadece galvaniz tellede bu sistem yapılabilir.(dışı yeşil veya beyaz naylonla kaplı galvaniz telleri öneririm) maliyeti indirmek için çaprazlama değilde sadece 1 tarafına tel sardırabilirsiniz. Saksı olarakta beyaz saksıları öneririm bu tamamen benim düşüncem diğer ucuz saksılar geridönüşüm plastikten elde edilmiş kimyasalları tamamen farklı ( beyaz poşetle siyah poşet kullanımı gibi yani).
Seramik saksıları kesinlikle önermiyorum. Seramik saksıları bitkiler sevmiyor. Topraktaki mineral fazlalğı ve seramik oluşundan dolayı kök çürümesiyle karşılaşabilirsiniz. Bu tamamen benim görüşüm.
Başlık açılabilir tabiiki bu benimde çok hoşuma gider. Bu başlığa herkes kendi yöntemini açıklamalı görselini yükler. Değişik alternatif fikirlere hep açığımdır, belkide daha hoş bir sardırma yöntemide öğrenmiş oluruz.
Sevgili agozce iyiki bu soruyu yönelttiniz benide bu açıklamayla, birçok soru sorulmasından kurtardınız.
Teşekkür ederim.
Bence Siz bir başlık açın, güzel fikirler çıkabilir. Hem zamanı olan Arkadaşlarımız yabancı sitelerdende araştırma yaparak bizlere değişik alternatifler sunabilirler.
Araştırmadan, sormadan, denemeden en güzel yöntemi bulunmaz Size kolaylıklar diliyorum seçim yapmakta en zor kısmı zaten

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön