Arkadaşlar, ben değil, sizler güzel şeyler yazmışsınız
Sevgili
Üzüm, pervane çiçekli yasemin hiç nazlı değil, birinci yıl pek gelişmese de sonraki yollar gelişimi çok hızlı. Limon'a ben de aynı şeyi sorduğumda onun yaseminlerinden moral almıştım, siz de bir an önce yerini ayarlayın
Sevgili
Serkan, bahçem senin teras kadar kadar zengin olmasa da teşekkür ederim.
Sevgili
Satı, bir iki yıl sonra eminim senin de coşmuş yasemini göreceğiz.
Sevgili
Nurcan, ben de bu sabah acaba gerçekten kaç yıl gerekir diye düşünüyordum. Zira, ne zamandır dilimden düşmeyen üç yılı geçirdim hala yetmedi, beş yıl da yetmeyecek. Ne yapacağını bilen, tecrübeli biri için üç- beş yılda çok güzel şeyler çıkar ama benim gibi yaparken öğrenenler için on beş yıl mı bilemem
Soligado (altın başak) otundan komşum iki sene önce bir iki kök vermişti, olduğu yeri tamamen doldurdu, ilk diktiğim yerde sarı çiçek istemediğimden söktüm, sebze bahçesine taşıdım, orada istediği gibi çoğalmakta serbest. İlk yerinden hâlâ her bahar onlarca fide fışkırıyor, sökmekle başa çıkamıyorum, aman dikkat.
Alacalı yapraklı ortancayı sarmaşık ortanca diye almıştım ama sarmaşık olmaktan vazgeçmiş, olsun böylesi de çok güzel.
Sevgili
Gilan, o takvim işi güzel de ben biraz üşeniyorum herhalde. Arada bahçeleri gezip hangi ayda hangi çiçekler çoşmuş bakıyorum, bazen buna göre karar veriyorum. Neyse, belki senin takviminden güzel bir başlık açılır, biz de bakarız

Yazdığın gibi, bitkilerin uyumlu gözükmesi yanında anlaşabilmeleri de çok önemli. Yaban asmasını yaseminin hemen dibine değil de biraz uzağına diktim belki yasemin boğar diye ama yaban asması öyle akıllı ki, ben üst dalı bir metre yükseklikte ararken, o çoktan istediği yere tırmanmış.
Sevgili
Çiçeksever, teşekkür ederim ama senin emeğin benimkinden de çok. Aslında her bahçede gezdikçe bir çok şey öğrenmeye çalışıyoruz. Bahçemin hali, benim emeğimden çok, bu mevsimde doğanın cömertliğinden.
Sevgili
Tturt, çok teşekkür ederim.