Mine Hanim merhabalar,
Oncelikle gecmis olsun diyorum, umarim en kisa zamanda sagliginiza kavusursunuz. Ben Atina'da yasayan acemi bir cicek severim. Oldukca genis bir balkonum var, ben de bir kac aydir yavas yavas balkonumu yesillendirmeye basladim ancak daha ilk aylardan gozum korkmus durumda. 1 ay kadar once pazardan uc dal domates fidesi almistim, fidelerimi aslinda cok da genis olmayan bir saksiya diktim. Onceleri her sey cok iyi gidiyordu ancak yaklasik 15 gundur fidelerimin alttaki dallari ve yapraklari sararip kurumaya basladi ben de forumlardan takip ettigim kadari ile bu dallari koparip attim ancak her gun yeni bir yaprak sararmaya ve durum gittikce vahim olmaya basladi. Bir kac gundur evde yoktuk, bu sabah geldigimde gordum ki bu sararmalar iyice artmis, bazi dallarda kurumaya donmus ve ne yazik ki diger bitkilerime de bulasmis. Bu arada havalar birdenbire cok fazla isindi bunun etkisi olur mu bilmiyorum. Asagida oncelikle domatesimin ardinda da sardunyamin ve gladyol bitkisinin fotograflarini bilgilerinize sunuyorum. Sanirim acilen bir cozume ihtiyacim var, ne yapmaliyim. Ev tipi ilaclar cozum olabilir mi? ya da kimyasal bir ilaca mi ihtiyacim var? Cozum onerilerinizi bekliyorum.
Simdiden cok tesekkurler.
|