View Single Post
Eski 21-06-2011, 18:59   #247
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Sn. Bahar hanım, teşekkür ederim.

Bir çok bitki çeşidi, sebze ve çiçekler yerlerini (toprak yapısını) sevdi.

Sadece, taze soğan ve gül çeşitleri tam istediğim gibi gelişmiyor. Örneğin, sizin yetiştirdiğiniz güller çok güzel, sağlıklı ve gür (gelişmiş) görünüyorlar. Besin takviyesi işe yaramazsa, benim güllerin toprağını değiştireceğim. Birde öyle denemek istiyorum.

Sn. zezu,

benimki'de hevesle başladı sayılır. Her ne kadar geçmişte toprak ile uğraşmamızın çok faydası olduysa'da, sitede hiç toprak yüzü görmeyip heveslenen ve bir karış toprağı olmayıp'ta, balkon ve teraslarında harikalar yaratan üyelerimiz var. Zamanla onları tanıyacaksınız. Her şey ilk adımı atmaya bakıyor. Sonrası kendiliğinden geliyor zaten.

Sevgili ayhan kardeşim,

siz ilk adımı atmışsınız. Bahçenizin bir kaç yılda çabucak geliştiğini hep beraber göreceğiz. Ben ev bahçemde daha dün başladım ama 3 yıl gelip geçiverdi bile. Bağ'da ki bahçemizin ise, bir yılda ne kadar geliştiğini izlemişsindir.

Sizin iklim biraz karasal olduğundan, hayal kırıklığına uğramamak için Ankara'ya özgü ya'da Ankara ikliminde sorunsuz yaşayabilecek türleri tercih etmeye dikkat edin. Böylece şevkiniz hiç kırılmaz. Bir çok kişi, yöresine uygun olmayan bitkileri dikiyor, olmayınca'da hayalkırıklığına uğrayıp vazgeçiyorlar.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön