İyi dileklere tekrar teşekkür ediyorum.
Evin yapı kullanma izin belgesi ( oturma raporu) alındı. Şimdi şantiye suyu olarak kullandığım aboneliği normal aboneliğe çevirebileceğim. Bahçede yapılan sulama sebebi ile son iki aydır büyük paralar ödemek zorunda kaldım. Yarın konuşacağım su idaresiyle belki de bahçe sulaması için evden ayrı bir abonelik ve ayrı bir saat gerekecek, o zaman yük çok hafifleyecek. Çünkü köylerde zirai sulamalar için tayin edilen su bedeli çok ucuzmuş.
Hafta sonu nihayet gidebildim köye. Bahçe çok iyi durumda fasulyeler ve salatalık, acurlar olmuş, domatesler çok ama henüz yeşiller. Kötü havadis bahçeyi domuzlar keşfetmiş. Dikenli teli bozmuşlar ve bahçeye girmişler. Ama ustanın dediğine göre pek beğenmemişler mamülleri o sebepten zarar az. Üst bahçede dut ağacı var, duta bayılırlarmış, en az 10 taneydi dedi komşular. Tüfek atarak kaçırmışlar. Ama bir kaç gün sonra kesin geleceklerdir diyorlar. Ustayla konuştuk, girebilecekleri yerler belli o kısımlara çelik hasır yerleştireceğiz gerekirse dedi. Bu arada sabaha kadar radyo yayını da seçeneklerden birisi. TRT nin türkü kanalı var, inşaat süresince onunla çalışıldı, şimdi sıra davetsiz misafirlere geldi... Eğer korkacaklarına hoşlarına giderse türküler, hiç eksilmeyecekler bahçeden..... hem ye.. hem oyna ....
Taş ev sıcak iklim için ideal. Hava çok sıcaktı bu hafta ama evin içi bayağı bir serindi. Hanım bir ara içeride sezlongta kestirdi, uyanınca buraya pike lazım üşüdüm uyurken dedi, dışarıda ise güneş ortalığı yakıyordu. Bizde çatı yok, ancak beton çok kalın döküldü, üstüne birde eğim şapı attık. Beyaz likit membran da sanırım güneş ışınlarını iyi yansıtıyor. Böyle devam ederse üste ilave tecrit düşünmeme gerek kalmayacak.
|