Bir mesajda resim sınırı olduğu için diğer bir mesaja geçmek zorunda kaldım
Bu arada çok aradığım ama bulamadığım, bu nedenle bizim buradaki seracıyla papaz olduğum (minik bir dal istedim vermedi). Bol alacalı ficus türüne ulaştım. Bir yakınımın mezuniyet törenine Eskişehire gitmiştim Eskişehir Üniversitesinin serasından minik bir dal ve kökleniyor

Taa Eskişehirlerden İstanbula pet şişenin içinde geldi. Beyaz oluşumlar başladı. 15 gün oldu bugün-yarın köklerin uzaması yakındır

Suyunu 3 günde bir değiştirip içme suyu kullanıyorum. Bu cinsin ismini bulamadım nette araştırdım fakat yok. Sanırım sağlam bir Stralight türü. Bu türün ismini bilen birisi varsa paylaşırsa çok sevinirim.
Diğer arkadaşlarında sorularına belki yanıt olabilir, bir miktar köklendikten sonra saksıya alacağım. Beyaz oluşumlar yetmiyor. Kapalı balkonda nem için poşetlemeye gerek kalmıyor.
Aşağıdaki resimlerde de en baba Ficus Benjaminim ve balkon bahçem var

8 saksı salatalık 10 saksı biber ve 8 saksı domates

Baba benjaminim sanırım 7 yaşında çok sayıda benjamin öldürdüm. Zaman içinde nasıl bakılacağı öğreniliyor. Öz olarak az su, bol nem, bol ışık, temiz hava, ılık ortam, hava cereyanı sevmiyor. Yapraklarına her gün su püskürtmek toprağı nemliyse filiz çürümesine sebep oluyor. Toprak kurumaya yüz tutunca yapraklarına su püskürtülebilir (güneşsiz ortamda tercihen gece). Bu durumda gün aşırı su piskürtmesi yapılabilir. Çok hoşuna gider. Filizlenme olunca kesilmeli.
Hepinize saygılar.
Sinan