View Single Post
Eski 21-06-2011, 13:04   #114
bıcırık
Ağaç Dostu

bıcırık's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülsu Mesajı Göster
Sn Bıcırık sayfanız hayırlı olsun evinizde güle güle oturun. Manzaranız ve terasınız harika hele nilüfer havuzu muhteşem olmuş. Nilüfer çiçeğini çok seviyorum bir türlü yetiştirmek nasip olmadı. Öyle güzel anlatmışsınızki hemen gidip nilüfer dikesim geldi. Anlattıklarınız bana çok fikir verdi. Sizin gibi bir küvet bulup onu eşime nasıl getirteceğim düşünmekteyim. Hadi getirdi diyelim bu seferde bu su sivri sinek üretir.Bahçede oturamayız diye tutturursa ne yapabilirim. Küvetdeki suyu değiştiriyormusun, ilaçlıyormusun bazı püf noktalarını anlatırsanız çok sevineceğim. Birde nilüferleri nasıl temin ettiniz, çiçekler ne kadar açmış olarak kalıyor. Ha bu arada diğer çiçeklerde çok güzeller. Takipçiniz olacağım. Ordudan selamlar.Saygılar sunuyorum.
Sevgili gülsu havuzun içine mutlaka koi veya japon balığı koyuyoruz, balıklar sivrisinek lavralarıyla beslendiği için sivrisinek üreyemiyor...Suyu eksildikçe bazen çocukların havuzundan bazen de direk musluktan tamamlıyorum suyunu...Dinlenmiş su daha iyi olduğu için çocukların havuz suyu daha iyi oluyor...Beyaz nilüferi gitti gidiyordan trabzondan getirtmiştim...Digerlerini palmiye merkezinden aldım(marmaristen geldiler)...Geçen yıl saksıda bakmıştım üç adet nilüferim vardı onlarıda bahausadan almıştım...Çiçekler 3-4 gün gündüz açık...Nekadar güneş alırsa okadar iyi gelişip çok çiçek açıyor...Ayrıca çiçeği de gün içinde güneş gördüğü sürece açık kalıyor...Terasta bir kolon var güneşin batmasına yakın gölgesi havuza düşüyor,nilüfer güneş batmadan kapanıyor...Biraz garzanyalara benziyorlar güneş gördüğü sürece açık... Sadece yosunlanma sorunu oluyor çok güneş gördüğü için... Yazın yapraklardan hiçbir şey görünmüyor havuzun içinden... Mevsimi bitice birkez temizleyeceğim, kışın yosunlanma olmuyor zaten...O zaman da akvaryum gibi balıklarn tadını çıkarıyoruz...

Her zaman beklerim sevgilerimle...

bıcırık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön