Benim kullandığım ölçüler denenmiş ölçüler bütün hoyalarımda kullanıyorum.
Cocopeat ile torf aynı şey olamaz, cocopeat sadece hindistancevizi kabuğundan elde edilen ürün. Kullandığım torf ise baltık denizi torfu içeriği tamamen farklı, yani spaghnum torfu nette araştırıp bakabilirsinniz içeriklerine ve ph. değerlerine.
orkide toprağı olarak satılan ürün içerisindede hindistan cevizi lifleri kalın parçalı(COCONUT HUSK CHİPS 10-20 mm kalınlığındaki taneleri ile orkide başta olmak üzere süs bitkilerinde kullanılır. Ayrıca malçlama ve dekoratif amaçla kullanılır.
Toprağın drenajını arttırarak kökler için ideal bir ortam sağlar) ve fıstık çamı kabuğu bulunmaktadır, hazırlanmış olarak alınan poşetlerde içerisinde başkaca karışımlarda mevcuttur.
Bahçe toprağını özellikle kullanmıyorum, belli bir süre sonra saksıdaki karışımda sertleşme ile sonuçlanıyor.
Yanmış keçi koyun gübresi yerine başka gübrelerde kullanılabilir bu kişinin isteğine bağladır, örnek olarak yarasa gübresi ve ya güvercin gübresi kullanılabilir.
Saksı değişimi yaparken gözlemlediğim tecrübeme dayanarak bu malzemeleri kullanıyorum. Ağaç kabuklarının toprağı daha havadar yaptığını ve köklerin kabuk etrafinda dahada bir güçlü oluştuğunu gözlemledim.
Benim verdiğim ölçüler tamamen hoyalarda denenmiş ve gözlemlenmiştir.
Ben kesinlikle hoyalar için bu karışım iyidir demiyorum, dahada iyi toprak karışımı önerisi olan varsa bende denemeye hazırım. Burda hepimiz birbirimizin deneyimlerinden faydalanıyoruz sonuçta, kaldıki ben bitki bilimi falan okumadım tecrübelerime dayanaraktan bu bilgileri aktarıyorum. Yaşadığım sitede, site sakinlerinden 1 kişi botanik bölümü mezunu ve 1 kişide ziraat mühendisi, zaman zaman bilgilerine başvurduğum oluyor bu komşularımın.
Kullandığım karışımda 2 ölçü orman toprağı unutmuşum galiba yazmayı, çam ağaçlarının altından alıyorum.
|