View Single Post
Eski 19-06-2011, 22:20   #394
zenfree
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili zenfree, kaldığım yerden devam ettim. Onca güzel çiçekleri o kadar güzel fotoğraflamışsın ki, dönüp dönüp tekrar baktım.

Ellerine sağlık, ne kadar çok emek verdiğin belli, bu işi bilen arkadaşlar da sık sık vurgulamışlar zaten.

Bütün bunların arasında kenardan köşeden gördüğüm sakız sardunya da hoşuma gitmedi değil hani. Ama evvelce sardunya ve mavişlerini fotoğraflıyordun. Şimdi harika ve renk renk sukulent ve kaktüslerini.
Anlatımın da o kadar zevkli ki, her bir mesajı tek tek okumak gerekiyor. Hem bilgilendirici hem de insanı şaşırtacak kadar güzel fotoğraflar. İnan nefesimi tutup, tutup inceliyorum.
Her defasında da maşallahı çekiyorum.

Sen evvelden birkaç bitkin için salonundaki kanepeleri bile balkona atıyordun, şimdi bu kadar çok (evet küçük şeyler bile olsa) bitki için neler yapıyorsun merak ediyorum.

Hepsi çok ama çok güzel ve özel, ellerine sağlık. Kutlarım.
Güler Hanım, bu kadar yoğunluk içinde sayfama gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim. Övgüleriniz için de teşekkür ederim.

Sardunylarım, mavişim yine var. Hatta tohumdan yetiştirdiğim bir kaç kök petunya ve latinlerim de var. Sizin için bir kaç fotograf ekliyorum.

Kanepeleri dışarı atıyordum evet. İnanın şimdi de ne anormallikler yapıyorum. Elimde saksılar, aşağı - yukarı memkik dokuyorum. Bu ara koltukları dışarı atmıyorum ama, geçen hafta odanın şeklini değiştirdim. Kışın, yılbaşı çiçeklerimi ve paskalyamı yerleştireceğim pencerenin önünü açmak için.

Her akşam bir kaktüsü veya sukulenti seçip küçük bir tepsinin içine alıyorum ve salona getiriyorum. Bir elimde büyüteç, diğer elimde pc! İşin kötüsü önceleri evdekiler bu durumu yadırgardı. Şimdi onlara da sıradan geliyor.

Name:  19 haziran 2011 bitkler 009.jpg
Views: 1477
Size:  72.8 KB
Mavişi kuşlar hiç rahat bırakmıyorlar. Geçen aylarda her akşam eve geldiğimde en az iki-üç filizi yerde buluyordum. Kuşları uzak tutmak için mavi suluk koydum saksıya. Bir de küçük biblo. Galiba faydası oldu. Artık kopmuş filiz görmüyorum. Bu nedenle çiçeklenmeyecekler diye endişelenmiştim ama tomurcuklar görünmeye başladı.

Name:  19 haziran 2011 bitkler 002.jpg
Views: 1306
Size:  53.0 KB
Emektar sardunyam. Bosani adayı olabilir.

Name:  19 haziran 2011 bitkler 003.jpg
Views: 1275
Size:  68.1 KB
Bu da çok güzel bir turuncu. İnanılmaz çok çiçekleniyor. Çiçek yapraklarındaki sarı kısımlar güneşin yansıması. Fotografta oynama yok, böyle çıkıyor.

Name:  19 haziran 2011 bitkler 017.jpg
Views: 1306
Size:  70.0 KB
Terastakilere güneş fazla geliyor malesef. Gölge yapmaya çalışıyorum.

Name:  18 HAZİRAN 11 BİTKİLER 164 latin.jpg
Views: 1243
Size:  36.7 KB

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön