Ekşi mayalara bayan ismi vermek adettendir ama ben bu defa geleneği değiştirdim ve uzun süredir beslediğim ekşi mayama
Paşa adını verdim. Şimdilik paşalar gibi. Yabancı bakterilere karşı mukavemetinin artması için birlikte çalışıyoruz.
Yoğunluktan ve istek üzerine çekirdekli/cevizli yoğrulmayan ekmekler yapıyordum. Çok pratik ama o kadar da nefis bu ekmeklerin yarısı bize yarısı da komşulara bir hafta dayanıyordu.
Bu hafta ekmeklerin sayısını azaltıp sadece iri cevizli ve Paşa ile ekşi mayalı ama yine yoğrulmayan sadece 2 adet ekmek yapmaya karar verdik.
Paşa, karnı tok beklemede. Henüz salgısını bırakmamış.
Kalın ve kıtır kabuklu, ıslak ve homojen olmayan iri delikli dokulu, ekşi aroması ile alışkanlık yapan yoğrulmayan köy ekmeğini sıcak sıcak, dokusu aka aka kestik ve geride maalesef küçücük bir kaç parça kaldı.
Fotoğrafı çekilecek ancak bu lokma kaldı.
Paşa ile bir de topan beyaz ekmek yaptık. Onu soğuduktan sonra kesmeyi düşünüyorum, tabii sabredebilirsek.
Paşa ile yapılmış topan ekmek.