Sn. meyvelitepe,
Ben yıllarımı özel sektörde Ar-Ge çalışmaları yaparak geçirdim. Pozitif bilime ve araştırma geliştirmeye de hep saygım vardır. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu açmazın en önemli sebebi yıllarca bize "Sizin araştırmanıza, üretmenize gerek yok. Alın bunları kullanın, sudan ucuz, hem zaten üretsenizde böyle kalitelisini yapamazsınız." diye manüplasyon yaptılar. Bu yüzden bu konularda hiç manüplasyon yapmayı sevmem, yapanıda sevmem.
Söyleyeceğim bir söz, doğru bildiğim bir şey varsa hiç öyle sahifeler dolusu başka şeyler yazmadan ana fikrim ne ise pat diye söylerim. Yerli üretim yapmaya uğraşan arkadaşların yolunu kesmeye çalışmak için forum ortamında kafaları karıştırmak, hatta bunu sağlama almak için sağlık konusunu gündeme getirip kanserojen materyallerden arındırıldı mı? gibi sorularla zihinleri bulandırmak manüplasyondur herhalde. Bunun için ilk mesajımda uzun uzun alıntılar yaptığınız mesajınızın ana fikrini sormuştum.
Oysa kalsine edilmiş kaolinin boya, kağıt, plastik gibi sanayi kollarında kullanıldığını sizde en az benim kadar biliyorsunuz. Bu sektörlerde kalsine kaolin kullanılırken insan sağlığını korumak için neler yapılması gerekiyorsa burada da aynı şeyler yapılacaktır. Örneğin tarım sektöründe kullanılan ve pülverize olarak atılan hiç bir kimyasalın koruyucu gözlük ve maske kullanılmadan atılmasına şiddetle karşıyım. Ama ne yazık ki öyle zehirli ilaçlar öyle ilkel metodlarla atılıyor ki kalsine edilmiş kaolinin içerdiği risk solda sıfır kalır. İsterseniz kanserojen riski olmasın polen tozundan bile rahatsız olan akciğerlerin Surround-WP tozunu bile solumasına karşıyım. Gerekli korunma tedbirleri alınmadan hiç bir yabancı maddenin solunmasına karşıyım.
Ben bu mesajı yazarken tesadüfen ikinci mesajınız düştü foruma. Mustafa amcanın eniştesinin hikayesini anlatıyorsunuz. Rahmetli sağ olsaydı ve aynı metodu bugünde uyguluyor olsaydı aynı sorgulamayı ona da yapacakmıydınız? Ya da aynı sertifikasyon bilgilerini ona da soracakmıydınız merak ettim? Veya siz o amacaya bugün sorduklarınızı sorsaydınız size ne cevap verirdi? Yıllarca ürettiği kurtsuz zeytinleri gösterip, eğer nüktedan biriyse sizi tatlı dille yollardı herhalde.
Bence forum ortamında varolan her gelişmeyi el birliği ile yüceltsek, eksiği varsa tamamlamaya çalışsak daha iyi olacak ve adını bile bilmediğimiz atalarımızın yadigarına sahip çıkıp bir adım ileri götürmüş olacağız. Bu dileğim sadece bu sayfa için geçerli değil, bizim olan, bizim ürettiğimiz her şey dahildir. Bu yüzden bana hitaben yazdığınız manüplasyon mesajınızı yazılmamış olarak görmek istiyorum.
|