En büyük sorun olan su sorununu kuyu ile çözdükten sonra daha bir keyifle , çalışmalarıma devam ettim.
Tarla etrafını tel örgü ile çevirdim. içersine 60 m2 taştan bir ev yaptırdım. evin içine tuğladan ocak, evin dışarısınada fırın yaptırdım.
Kendi elimlede artmış malzemelerden, maliyeti sadece 5 torba çimento olan kamelyayı yaptım. Kamelyaya masraf yapamazdım çünkü param kalmamıştı. evin masrafı ,su kuyusu, su deposu , jeneratör, tel, çit derken eldeki nakit bitiverdi. Nakit bitmişti , fakat ihtiyaçlar bitmemişti. jeneratör işimizi fazlasıyla görüyordu , fakat hem zahmetli hemde maliyetli oluyordu.
Bir şekilde buraya Elektrik almalıydım. Tek başıma böyle bir iş mümkün değildi. çünkü maliyet çok yüksekti.
2011 ocak ayında çok sevdiğim dostum olan Mehmet yüzbaşıoğlu ile onun tanıştırmış olduğu Ayhan beyle (zeytinlibahçe,Ayhan kaptan) 3 ortak olarak elektrik almaya karar verdik. biraz sıkıntılı bir dönem atlattıktan sonra nihayet tüm işlemlerimiz bitti ve Allah nasip ederse pazartesi veya salı günü enerjimiz açılmış olacak.
Düzenleyen TaşevliBahçe : 09-03-2012 saat 19:07
|