View Single Post
Eski 18-06-2011, 15:10   #1315
Emine Akman
Ağaç Dostu

Emine Akman's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2011
Sevgili Limon, farkında olmadan ne çok insanın gözüne ve gönlüne hitap ettiğinizi biliyormusunuz bilmem.
Bu siteye yapışıp kalmamın ve sattığınızı okuduğumda hem hüzünlenip hem de alan ne şanslı diye iç geçirmeme sebep olma nedenidir sizin ilk bahçeniz. Yazılarınızda kullandığınız dilin sıcaklığı ise ayrı bir keyif.
Yaseminlerinizi görünce vurulmuş deli gibi bu sarmaşıktan aramaya başlaıştım. Ben Gölcük'te oturuyorum, burda evlerin bahçelerinde ekseri hanımeli olur, yasemin pek bilinmez, sonbahar sonu gibi annemle pazara gittiğimizde bir satıcıda cılız,ince bir sarmaşık gördüm,bu nedir diye sorunca adam, yasemin olduğunu söyledi (pervane çiçekli yasemin, sizinkinden). E tabii bende bir sevinç, adama; ben de nerde bulucam yasemin diye kara kara düşünüyordum dediğimde o da bana bende bunu nasıl satıcam bunu diye kara kara düşünüyordum demişti. Aldık eve geldik ama annem bu çelimsiz, sevimsiz şeyi pek alıp satmadı, burun kıvırıp durdu, ta ki şu an çiçeklerini ve daha gelişmiş halini görne dek. Babam gibi çiçekten anlamayan bir adam bile pek bir keyif aldı.
Buna vesile olan siz oldunuz sevgili Limon, bize bu keyfi siz hediye ettiniz bir yerde.
Son olark bir şey sormak istiyorum, yaseminin çiçekleri geçince, sarmaşıktan ayrı olarak çiçek salkımlarının olduğu sapları kesmelimiyim? Bir de salkım uçlarındaki çiçekleri yavaştan sararıp dökülmeye başladı bu normalmidir,çiçekler yaz boyu üzerinde kalmıyor mu? Sevgiler.

Emine Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön