View Single Post
Eski 17-06-2011, 15:55   #570
canannuman
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-12-2008
Çok zavallı bir soru olacak ama, acaba bodur kirazlar binaların gölgelediği alanda meyva verirmi? birde 2 metre uzunluğundaki yere 3 tane ekilirmi?
Birde ben mi yanlış anladım okuduğumdan bir daha net anlayayım diye sorayım dedim.
Örneğin 1 kiraz ağacı aldık cinsinide bilmiyoruz. Yanına vişne alınca, kiraz ne tür olursa olsun dölleyebilirmi?
Birde güneşli alan için soruyorum. 1 metre arayla ekelim meyva fidanları desek, 1 elma, 1 kiraz, 1 mandalina, 1 badem gibi yanyana ekebilirmiyiz. Bunların kök suları birbirini rahatsız edermi.
Yani yan yana 1 metre arayla 5 kiraz ektik oluyor ancak yan yana 1 metre arayla farklı tam bodur meyvalardan ektik gene olurmu?
Gölgede dut, hardy kivi, böğürtlen, likapa olur yanyana diye düşündüm acaba başka meyvada olurmu meyva verme şansı varmı?

Birde diyelimki hep meyvaları 50 cm arayla ektik bonzai gibi ufak kalsalar bunu kabul ettim mesela hepsinden 1 er meyva alabilirmiyim. Yani bahçe içinde kirazı vs. bonzai gibi budasak şekillendirsek veya serbest bıraksak genede meyva alırmıyız.

Sorularım eminim ki çok kolay cevapları vardır (mesela Asla olmaz diyeceksiniz sanıyorum bazılarına gibi) ancak çok merak ediyorum ve bu tür sıkıntılı yeri imkanı olanların çözümler neler olabilir diye düşünüyorum sürekli okuyorum ama bu sefer hepsi birbirine giriyor.

Birde merak ettim günümüzde DNA ile oynanıyor GDo çıktı vs. vs. Acaba bu doğal ortamda olmayan anaçlar sıkıntı yaratırmı meyvalara.
Yani normal bir elma içindeki bütün vitaminler bu bodurların meyva içeriği ile aynımıdır.
Çoluk çocuk yiyeceğiz bıktım tadsız domatezlerden acaba çok ekecez filan diye hata yaparmıyız.

Umarım kızmadan yorum yaparsınız çok acemice oldu bazısı ama yorum yapan bilinçli kişilere şimdiden teşekkür ederim.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön