Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Songül Ateş
Funda Hanım bitkilerinize bayıldım, hakikaten çok hızlı ve sağlıklı gelişmişler. Aman nazar değmesi, maşşallah  Gelişmlerinin bir sebebi de saksılarını büyük tutmanız olabilir mi. Ben Taner Beyden kaktüs aldığımda saksıları büyük olursa suyu çok alacağından mantar riskini arttırıyor demişti. Ama sizin saksılara bakıyorumda, genelde kaktüsten geniş tutmuşsunuz. Kaç günde bir suluyorsunuz? Bir de besini ne kadar zamanda bir veriyorsunuz?
|
Hoş geldiniz Songül Hanım..ben her aldığım kaktüsün saksısını biraz daha büyüğüyle değiştiriyorum. minik saksıların daha iyi olduğu söyleniyor ama sanki o minicik saksılarda kaktüsüm rahat büyüyemez gibi geliyor. zaten bir süre sonra o saksılara sığmayacak kadar büyüyorlar. şimdiye kadar sorun yaşamadım.havalar biraz bulutlu gittiği için sık sık sulamıyorum, şu anda 1.5 haftada bir su veriyorum..(toprağı tamamen kuruyup elle ufalanır olduğunda veriyorum).güneşli günlerde daha sık sulanacaklar. 2 sulamada bir kaktüs sıvı besini veriyorum. daha 2 kez verdim bu yıl, etkisini fazla gösterdiği için bu hafta sıvı besini vermedim, 3. sulamada vericem.