View Single Post
Eski 15-06-2011, 11:13   #164
mtugrul33
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus Mesajı Göster
Eklenti 224408
Frigo fide halinde Mayısın ilk haftası ektik , toplamda 3 çeşit 3000 civarı fidem var , Kökü kısa ekip ektiğim için sorun yaşadık ayrıca buzdolabında buzluk kısmını tercih etmemiz tekrar sipariş vermemize sebeb oldu.
Camorosa , sweet charlie , Ventana Hedefim 45bin üzeri fide üretmek bu yüzden şimdiden başlıyalım dedim .

ilk zamanlar çinko eksikliği görüldü fakat camorsa çeşidinde çinko takviyesi yaptık sorun düzeldi.
Tuzlanmadan ölümler olabiliyor bu yüzden sulama şeklini bu hafta düzeltiyoruz çok hassas o konuda hemen küsüyor.
Sevgili Mustafa Kardeş,
Siz bir ziraat Mühendisi olarak zaten teknik olarak konuya hakimsiniz.Ben çileği bu yıl öğrendim.Daha önce tarlada görüyor,işçiliğinin zahmetli oluşuna üzülüyordum.Ancak işi teknik olarak ve topraksız alanda yapmanın hem zorluğunu hem de işin zevkine varmayı öğrendik.Camarosa fide topraksız tarımda tercih edilecek bir cins.Beslenmesini tam yaptıktan sonra ,mükemmel sonuç alacaksınız.Ticari olarak sweet charlie cinsi burada pek tutulmadı.Erkenci olması bir avantaj.Ancak aşırı dökümlü bir çeşit,ancak yeterli büyüklüğe ulaşılamadı.Benim bir arkadaşım opraksız serasında 1,2 dönüm ekti,ancak ektiğine ekeceğine pişman oldu.Ürünün büyük kısmı ikinci kalite olarak satıldı.Rubigem cinsi de ticari olarak tercih edebilirsin.Ancak Camarosadan şaşma derim.Bu benim bu yılki gözlemlerim.

Sn.Delimus,çilek işine önem ver.Çilek toplumun her kesimince kabul gören çok önemli bir ürün,yeter ki kaliteli ürün üret.Pazara çok yakınsın bu önemli bir avantaj,ayrıca bizim üretim maliyetlerimiz daha fazla oluyor.Şu anda ihracatlık ürünü 1,5 tl.den satıyorum.Aynı ürün Büyük kentlerde en az 2,5 tl.den gidiyor.Önümüzdeki yıl Alanya ve Antalya'ya göndermeyi planlıyorum.
Çalışmalarında başarılar dilerim.

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön