Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi topraksiztarım
Selamlar Tugrul bey tecrübelerinize dayanarak bir sorum olacaktı. Bu çileklerin topraklarını hazırlarken o poşetler nasıl hazırlanıyor sulama nasıl oluyor altta direnaj falan bunları basit bi ççizimle anlatabilirmisiniz acaba rica etsem. Merakettiğim şunlar sadece
1-) toprak olarak ne kullanıyorsunuz ?
2-) sulamayı nası yapıyorsunuz ve ne kadar sıkılıkla yapıyorsunuz ?
3-) drenaj delikleri mi var poşetlerin altında varsa bunlardan gelen sular yere mı akıyo ?
4-) o çilekleri ekdiğiniz toprak poşeti nasıl hazırlanıyor ?
5-) Birde ben durgun suda yapmak istiyorum bunu ne dersiniz ?
|
Sevgili topraksıztarım arkadaş,
Yeni bir üyesiniz,bu başlık altındaki diğer sayfalarda yaptığım çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşacaksınız.Lütfen biraz forumdaki bilgileri okuma zahmetinde bulunalim.Bu forumda aradığınız tüm bilgileri bulabilirsiniz.Ben yine de söyleyeyim.Perlit(%95),Pomza taşı(%2) ,leonardit(%2)ve (%1)torf belirttiğim oranlarda karıştırılarak kullanıldı.Sulamayı günde iki kez Ec 1,8 ve ph 6,5 olarak veriyorum.Drenaj deliklerini istediğiniz kadar açabilirsiniz.Akan sular aynen dediğiniz gibi yere akıyor.Çilek oluklarının yapılmasıyla ilgili olarak yeni çalışmalarımın bu yaz resimlerini göndereceğim.Durgun suda üretim konusunda bir bilgim yok.Bu konudaki çalışmaları okursanız yeterli bilgiye ulaşabilir ve karar vermekte zorlanmazsınız.