Herkese merhaba;
Siteye henüz yeni üye oldum konu ile ilgili bahce tesisi yaptığım için çalışma izlenimlerimi aktarmak istiyorum.2010 şubat ayında ,
Babadan kalma 5 dönümlük bir üzüm bağı vardı,henüz emekli olmadığımdan üzümün işi için yeterli zamanı ayıramayacağımı düşündüğümden bahçe tesis etmeye karar verdim.üzüm asmalarını kökledikten sonra zaman bulamadığım için toprak analizi yaptıramadım ama bizim oraların toprağı 1.ci sınıf tarım bölgesi olarak tanımlandığı için İzmir zeytincilik araştırma enstitüsünden 120 adet ayvalık cinsi 1 yaşında fidan aldım.aralara dikmek üzere 80 adet aşısız kiraz , 20 adette değişik tür meyve ağaçları diktim.Kirazların dikim zamanını biraz geciktirdiğimden olsa gerek 30 tanesi kurudu.kalan 50 tanesını de bu sene aşıladım aşılarda kaybım olmadı zeytın ve meyve ağaçlarında kayıpta olmadı.Kuruyan 30 adet kırazın yerıne bu sene nektarin ve seftali diktim fıdanları sertıfıkalı aldım ve onlardada kayıp olmadı.Gecen yıl dıkmıs olduğum zeytınler dıktıgım ılk yılda 5 kg cıvarında zeytın verdı.Bu yıl uzerınde gecen yıldakıne göre 3 kat kadar fazla çiçeklenme gözlemledim.
Bu işte acemi olduğumdan bazı aksaklıklarda olmuyor degıl tabi.Özellikle ilaçlama ve gübreleme konusunda zaman sıkıntımdan dolayı eksıklıkler oluyor.İlerleyen zamanlarda bahcenın gelısımı ıle ılgılı bilgileri ve resimleride aktaracağım.Takıldığımız konulardada siz değerli forum üyelerinden zaman zaman bilgi talebinde bulunmak isterim.Konu ile ilgili cevap verebileceğim sorular olursada memnuniyet ile cevaplarım.
|