View Single Post
Eski 14-06-2011, 13:29   #14
dagbulent
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-06-2008
Sıra geldi denemelerime/gözlemlerime:
İlk olarak Kahverengi domatesten başlayayım. Kahverengi domatesin olmayacağını bile bile ekip görmek iyi oldu. Hep okuduyup öğrendiğimiz bir şeyi tecrübe etmiş oldum. Başta fideler çok iyi gelişti.Hatta şaşırdım bu kadar iyi olmasına. Ama sonraları çiçeklerin bir türlü meyveye durmaması işi bozdu. Tomurcuk oluşuyor, sonra çiçek açıyor ve bir süre çiçek olarak kaldıktan sonra sararıp dökülüyordu. Başta bunun döllenmeden olabileceğini düşünmüştüm. El ile bunu yapmaya çalıştım ama bir tek meyve dahi tutmadı. Sonunda bu iki kök domatesi sökmeye karar verdim ve söktüm. Yine de insanın içi cız ediyor
Pembe domateslere gelince: Onlar yeşil aksam olarak çok iyi görünüyorlar ama çiçeklerin döllenmelerindeki bir sorundan olsa gerek bir türlü meyveye duran olmadı. Gerçi dün bir çiçekte meyve görür gibi oldum ama çok küçük olduğu için emin olamadım. Bu gün tekrar kontrol edeceğim. Döllenme için el ile yardımcı olmaya çalışıyorum. Hatta uğur böceği bile yakalayıp getirdim ama nafile. Heirloom türlerin yetiştirilmesi gerçekten ayrı bir tecrübe galiba. Bunu şimdi daha iyi anlıyorum.
Arkadaşımın getirdiği fideler ise harika. Döllenmede hiç bir sorun yok. Yeşil aksamda da problem yok. Gayet sağlıklı bir şekilde büyüyorlar.
Biberlerde ise toprağa yakın yapraklarda dökülmeler var. Öyle ki çok çirkin bir görüntüye sahip oldular. Hatta toprağa yakın yapraklarda çok ilginç bir renk değişimi oluyor. Sanki mavi boya sıçramış gibi yapraklarda lekelenme oluyor. Daha sonra da dökülüyor. Başlangıçta çocuğumun sulu boya sıçrattığını düşünmüştüm ama sonraları birçok yaprakta da görünce öyle olmadığını anladım. Bu sorun haricinde durumları iyi görünüyor.
Bu gözlemlerim hem topraklı hem topraksız için genel gözlemlerdir ve her ikisi için geçerlidir.

dagbulent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön