Bahçenin bulunduğu şehir: Kocaeli - İzmit
Bahçenin büyüklüğü: 50 metre kare civarında
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Sabahtan akşama kadar güneş alır. Rüzgar genelde vardır.
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Konut
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? İnşaat alanından arta kalan kısımdı tamamen bizim uğraşımız sonucu oluşmuştur.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 3 sene olacak
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır, tasarım yapılmadı. Bahçede uğraştıkça kendiliğinden tasarımı oluştu.
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): Bakımı kendimiz yapıyoruz.
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Ek alanımız yok.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?: Ağaçlarımız büyüdükten sonra çimlendirip çardak yapmak.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler): elma, nektari, mandalina, hinnap, zeytin, nar, 3adet limon çamı, gül çeşitleri, hanimeli, yasemin, kamelya, melisa, ortanca, mor salkım, zambak, mine, küpeli, filbahri, saat çiçeği, kaktüsler, cam güzeli, sümbül ,şembol, leylak, aşılı böğürtlen.
Daha ismini bilmediğim bazı çiçeklerim var, onları da burada öğreneceğim.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?: Kamelyam var, çok özen gösteriyorum.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?: kamelya
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?: Evet, güllerimi kendim yetiştiriyorum. Bazı çiçekleri tohumdan ekiyorum.
Bahçemizin ilk hali.