View Single Post
Eski 13-06-2011, 20:08   #1611
mech.eng
Yeni Üye

mech.eng's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Antaios Mesajı Göster
selam,

Eğer ağaç 30 yaşındaysa onun köklerine ulaşmak için 30 cm den çok daha fazla aşağıya gübre vermek gerekir. Bunun için de sondaj makinesi gerekebilir şaka bi yana sizin de bildiğiniz üzere ceviz ağacı yıllar geçtikçe derin kökleriyle toprağın çok daha alt katmanlarına ulaşıp suyu ve besini bulabilir. Hele de aşılı değil çöğür ise kimse onu tutamaz o yüzden üst dallardaki kuruma ya bir gövde iç kurdunun ziyareti ya mantari bir hastalık ya da çevreden atılan zirai ilaçların etkisi olabilir. Bir diğer ihtimal de agacın kuruyan yerden gövdesi zarar görmüş, iletim borularından su ve besin maddesi geçişi sağlanmamasından kaynaklanabilir. Ağacından şikayetçi arkadaşıma tavsiyem ona daha iyi bakması zamanında bakımını ve ilaçlamasını yapması ve sana daha güzel ve bol bol meyve vermesi için kalem aşısıyla aşılamandır. Mutlu günler dilerim.

Saygılar üstat

Çok teşekkür ederim Hocam ,üstadım ) İşte paylaşım ve bilgi aktarımı diye buna derim ben . Ben nacizane birşeyler söyleyeyim dedim ,zaten yanlışım olursa değerli hocalarımız düzeltecektir dedim ve öylede oldu. Gerçi bilgilendirmem yanlış değil tam olarak ama eksiği var dimi hocam Bi makine mühendisinden en çok bu bilgi çıkar zaten )

Tekrar teşekkür ederim hocam Saygılarımla.

mech.eng Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön