View Single Post
Eski 13-06-2011, 20:01   #567
mech.eng
Yeni Üye

mech.eng's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2011
Merhaba Sayın serkan.
Evet ürünler bizim. Beğenmenize sevindim. Yukarıdada bahsettiğim gibi kirazlar İdris anacına aşılanmış Napolyonlar. Ağaçlarımız 7 yaşındalar ama 5 yaşındaykende bu ürüne yakın ürünler vardı. Biz ticaret amaçlı dikmemiştik ama bu yörede (Niğde/Ulukışla) ticaret amaçlı dikilen çok arazi var. Nedeni ise Türkiyede en son kiraz hasadı bu bölgede yapılıyor ve fiyatlar çok güzel. Geçen sene kilosu 6 liradan satılmıştı. Şimdi 160 rakıma dikilmiş şuan 3 yaşında olan 200 adet napolyonlarımız var.

Size çok verimli yardımlarımın olacağını düşünmüyorum çünkü tarımdan pek anlama ailecek. Ama gözlemlerimi sizinle paylaşabilirim. Bizim bu yörede bilinçsiz tarım yapılıyor hemen hemen her yerinde ama ona rağmen oldukça güzel ürünler alınıyor. Sebebi bence iklim şartları , kiraz buranın iklimini çok seviyor. Mersinden götürdüğümüz komşularımız oradaki tarıma rağmen alınan ürünleri görünce çok şaşırdılar ve biz böyle bir tarım uygulaması yapsak verim alamayız dediler.. ( bu kişiler portakal , zeytin , erik, şeftali yetiştiriciliği yapıyorlar)..

Bence siz kirazınızın türünü , toprak yapısını ve belirtip birde fotoğraflarını çekerek sn hizals beyden yardım alabilirsiniz o bu konuda uzman.
Kolay gele.

mech.eng Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön