View Single Post
Eski 10-06-2011, 19:55   #70
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Sevgili s.toprak, şunu iyice gördüm ki makinede kıvam tutturmak eldekinden daha zor sanki. Yıllardır makinede ekmek yaparım, o bir kere çok güzel sonuç aldığım ekşi mayalı ekmeğin dışında makinede o dokuyu önce ve sonra hiç yakalayamadım. Kaç kere yaptıysam, hep kekimsi doku oluştu. Cama kadar çıkan da öyle, az kabaran da.

Elde yaptığımsa pek şaşmıyor, istediğim o ekmek dokusunu çok az bir farkla yakalayabiliyorum. İşin garip tarafı, Soberman'ın sözettiği yavaşlatılmış ve yoğrulmayan ekmekleri de tam ters bir durumla makinede daha iyi pişirip, elde beceremiyorum.

Velhasıl, ekmek yapmak zor zanaat

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön