View Single Post
Eski 10-06-2011, 10:37   #189
sibel774
Ağaç Dostu

sibel774's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2010
periş, sevim4 ve zafer abi teşekkür ederim. Zafer abi, veranda da oturmak daha nasip olmadı (eşinizle birlikte beraber oturmaya beklerim) malum havalar daha yeni ısınıyor. Hatta tamda ısınmadı bu sabah 09:30 da dolu yağdı. Dün pastırma sıcağı vardı bugün hırkalarla dolaşıyoruz. Ayrıca burada gündüz nekadar sıcak olsada akşamları serin oluyor. Ahşap köy evleri buralarda kalmadı heryer beton bina. Teşvik bölgesi oldukdan sonra buraların nüfusu arttı, haliyle yapılarda arttı. Yinede İstanbul'dan güzel. Bazen düşünüyorum 30 yıl istanbul'da nasıl yaşamışım diye.

Şuna inanıyorum; insanın içinde doğa aşkı varsa doğaana o insanı bir şekilde toprakla buluşturuyor. İnsan nerde ve nasıl mutluysa öyle yaşamalı. Para, kariyer gibi şeyler insana bir yere kadar mutluluk veriyor. Benim için mutluluk: bazen bir kuş cıvıltısı, akşamları çekirge ve kurbağların senfonisi, yağmurdan sonra toprağın kokusu, kışın kar ve çamurların içinde bata çıka yürümek, yolda gördüğünüz herhangi birine selam verebilmek, cebinizde beş kuruş bile olmasada herhangi birinin evine gidip karnınızı doyurabilmek, en önemliside ruh ve beden sağlığına daha anlatmakla bitmeyecek güzelliklere sahip olmakaktır. Çok şükür ki Allah bana bunlardan fazlasını nasip etti. Darısı tüm isteyenlere.
Biraz felsefi bir yazı oldu :-)

sibel774 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön