View Single Post
Eski 07-03-2007, 12:59   #25
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Herkese iyi gunler,Size yardim eden esinize ve Ibrahime ozel selamlar.
Hanimeli, bu sitede bonsai yapmak icin uzerinde calisilan agaclardan, en guzellerinden biri.
Mine, sen artik istesen de bonsaiden, vaz gecemezsin ve bu bonsai sevgisi cevrendekileri de olumlu etkileycektir. Mesleginizin verdigi avantajlari da kullanarak, senin ve Ibrahimin cok guzel bonsailer yapacaginiza inaniyorum.
Yapacaginiz her bonsai calismasi icin kolayliklar diliyorum.

Hanimelinin resimlerine baktigim zaman, ikinci resmin agacin on yuzu olabilecek en guzel yani oldugunu, dusunuyorum. Agacina Mutlaka bir bonsai saksisi bulamalisin, Memedin belirtigi gibi, saksi yuvarlak ve dikdortgen deyilse agac saksinin az soluna veya sagina dikilir[agacin onu belirtigim ikinci resimdeki gibi olacaksa, agaci saksinin az soluna dikebilirsin, agacin saginda olan kurumus gibi duran govdesi, saksinin daha fazla bosluk olacak olan sag tarafinda olur.] Yuvarlak ve dikdortgen saksilarda agac saksinin ortasina dikilebilir.

Agacin alabildigince surgun vermesine izin veriniz. Sonra bu surgunleri bahar sonunda, uzerlerinde iki, uc tomurcuk kalacak sekilde, derin budayiniz ve surgunler uzerinde kalip, Acilacak olan tomurcuklarin uclarini da surekli alarak, agacin tepesinde dallari kisa ve toplu bir ucgen goruntu yakalamaya calisiniz. Yapacaginiz bu calismalardan oturu agaciniz bu yil cicek acmiyacaktir, buna karsilik agaciniza guzel bir forum vereceksiniz. Gelecek yillarda ise agaciniz, cicek de acacaktir[benim, beyaz yaseminim de, sizin hanimeliniz gibi bir bahceden sokulup bonsai olmus bir agac ve bonsai saksisina aldiktan sonra, tam hatirlamiyorum ama 5-6 yildan sonra cicek acmiya basladi]
Bonsai yapmak icin, hanimeli gibi, onunuze kim bilir daha ne agaclar cikacaktir. Bol sanslar.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön