Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smerdanus
sayın the mc zaten bozuk ormanlık bölgelere yönelik kiralama yolu ile izin verilen ağaçlar ile ile bitkilendirilmesi yasal olarak var. http://www.agm.gov.tr/AGM/AnaSayfa/f...aspx?sflang=tr
Burada öğrenmek istediğim şu; bu konuda çalışmış olan arkadaşlar yetiştiricilikte sıkıntı ile karşılaştılar mı?
|
Bak arkadaşım. Devlet bozuk orman alanlarının imar ve ıslahı için bu alanları size kiralıyor ve siz bir özel ağaçlandırma projesi yaptırarak fidanlarınızı dikiyorsunuz. Aynı şey hazine arazileri içinde geçerli...
Ben hazineden kiralama suretiyle Hatayda 156 dekar zeytin diktim, burada sözleşmeye "eğer devlete lazım olursa kiracı 15 gün içinde tazminatsız teslim eder" diye madde koymuşlar. Benim yer organize sanayiye lazım olmuş anında feshettiler. İdare mahkemesine gittim, ne yapacağımı bilmiyorum, memur maaşıyla büyük işe girdim(tüketici kredisiyle) ve borç batağında bitmiş vaziyetteyim.
Ormanlık alanlarda kiralama yapan arkadaşlara çevreciler bir sürü tantana çıkardılar, yok çevreyi mahvetmişler diye...