View Single Post
Eski 09-06-2011, 01:45   #344
sariefe
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Evet ben de kafa yormaya devam ediyorum. Aslında bu saksıda kullanmak üzere Portulacaria afra variegata almıştım. Ancak köklerini görünce kayada yaşatamayacağımdan korktuğum için dikemedim.

Yan dallardan yetiştirdiğim küçük bir crassula ovata fidesi var. Onu dikmeyi düşünüyorum. Sedum ve sempervivumlarla başlarsam hayal etmem daha kolay olur diye düşündüm.

Portulacaria afra variegatanın fotografını ekliyorum. Bunu mu diksem acaba?
Bildiğiniz gibi sayın Tekin bu kayalara ağaç dikiyor. O nedenle siz de isterseniz Portulacaria afra dikebilirsiniz diye düşünüyorum Eğer büyük köklü bir bitki diye olmayacağını düşündüyseniz bonsai teknikleri uygulanarak kökler saçaklandırılabilir ve dikime uygun hale getirilebilir belki. Diğer yandan bitkiniz çok güzel gözüküyor. Güle güle büyütün. Ayrıca variegata olduğu için çevresine koyu renkli bitkilerle kontrast yaparsanız çok daha da güzel duracaktır kanısındayım. Merakla takip edeceğim. Bakalım ne güzellikler oluşturacaksınız.

Bu arada tam açmamış dediğiniz Gymnocalcium' un çiçek formu bence o şekilde. Aynı çiçek formuna sahip bir bitki benim sayfamda da var. Linki; http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=22580&page=6 ve mesaj numarası 202.

sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön