View Single Post
Eski 08-06-2011, 07:39   #41
Hakan Öncü
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zairsuzrik Mesajı Göster
Az önce farkettim ve anlayamadım, toprakta yetiştirdiğim bir fidenin üzerinde yeşil beyaz örümcek tarzı mahlukatlar var. Bunlar sanırım zararlı, diğer bitkilere sıçrar mı? Bu fideyi karantinaya almalı mıyım? Bunun yanında, önerebileceğiniz bir ilaç varsa sevinirim?

Eklenti 221614

Eklenti 221615
Bence ne olduğunu anlayana kadar kesinlikle ayır imha et karantinaya al. Bişey yap sonra iş işten geçince üzülürsün.

Domatesiniz kurtul muş gibi görünüyor. Fide nizi atmayıp Sayın Sarıcanın tavsiyeleri dinleyerek hem fideyi kurtardınız hemde önemli bir deneyim elde ettiniz.

Geçen sene bende topraksız tarıma yeni başladığımda bol bol okudum ve hemen deneye karar verdim. Bir sürü benden kaynaklanan bilgisizliğimden kaynaklanan hatalar yaptım. Buna rağmen okuyarak öğrenemeyeceğim bir sürü tecrübem oldu. Yinede 4 fideden 13 14 kilo domates yemeyi başardım.

Geçen seneki sistemimi gören 3 yakınım da bu sene benle beraber topraksız tarıma başladı. Tabi onların ilk senesi. Genelde tecrübelerimi dinliyorlar ama 1 tanesi var ki dediklerimi yapmıyor. Ya geç ya da eksik yapıyor. Oda benim geçen sene gördüğüm gibi görecek ki bu iş o kadar kolay ve basit olmadığını öğrenecek. Tecrübe hayatımızdaki en büyük birikimimizdir. Bunu da sanrım hepimiz illa yaşayarak öğreneceğiz. Şimdi sizde bir domates fidesinde bazı tecrübeler edindiniz ve biliyorum ki artık geçen sefer yaptığınız hataları yapmayacaksınız.

Tabi biliyorum ki daha ne tecrübeler edineceğiz ve daha ne fideler kaybedeceğiz. Yapabildiğimiz kadar mücadele edip hemen vazgeçmeyip savaşacağız.

Kolay gelsin.

O böcek sarmış bitkilerinizi ne olduğunu öğrenene kadar karantinaya almayı unutmayın.

Hakan Öncü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön