View Single Post
Eski 06-03-2007, 22:36   #19
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Hanımeli bonsai

Bugün Bahçıvan İbrahim'le yeni bir çalışma yaptık. İbrahim'le bahçede yeni yapılan yol, havuz vs. yüzünden bir çok bitki sökmek zorunda kaldığımızdan bahsetmiştim. O bitkileri saksılara almıştık. Bugün onları yeniden incelerken onlarca çalı mine saksısı içinde söktüğümüz bir hanımeli dikkatimi çekti. Güzel bir çalışma olması umuduyla üzerinde çalışmaya başladık. Önce üzerindeki bol bulunan kuru dalları kestik İbrahim'le. Bu aşamayı fotoğrafmayı ihmal etmişim Hanımeli çok arsız olduğu için muhtemelen köklenmeye başlamıştır diye düşünerek içine aldığımız saksıda fazla kök atmasını istemedim. Elimizde bonsai saksısı da yok, ne yapabilirim kökü kontrol altında tutmak için diye düşünürken geçici bir çözüm olarak saksı tabaklarımız aklıma geldi. Kökü bu tabakta kontrol altında tutarsak sonra gerçek saksısına daha kolay geçiririz dedim.

Tabağın altına delik açıp tel geçirip hazırladık. Hanımeliyi saksıdan çıkarınca doğru karar verdiğimi anladım. Kökler iyice gelişmeye başlamış. Bitkiyi iki noktadan sabitledik. Bu noktada eşimden de yardım aldık
Sonra torf ve toprak ve kompost karıştırarak hazırladığımız harcı dikimde kullandık. Hocam bir bakar mısınız duruma?

Bu arada İbrahim size selam ve saygılarını iletti, "Hocamızın ellerinden öperiz" diyor.

mine5.jpgmine6.jpg mine7.jpgmine8.jpg

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön