View Single Post
Eski 07-06-2011, 06:51   #429
alparslan
Ağaçsever

alparslan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2006
sn himone,siz gülü çelikten yetiştiren arkadaşların tecrübelerini okumalısınız.ama şunu söylemeliyim ki burada herkesin kendine göre bir tecrübesi var.kasım aralık gibi mi çelik alıp yetiştirmek istiyorsunuz yoksa şubat mart gibi mi.bahçede mi yoksa başka bir ortamda mı.önemli olan sizin işinize hangisinin geldiği.ben de bu forumda yazılan tecrübeleri okudum okudum kafam karıştı ve kalkıp denemeye karar verdim.öyle gidip bahçelerden çelik falan toplamadım.sonbaharda ekim kasım gibi,büyük siteler güllerini budayıp çöpe atıyorlar.ben de onları alıp bahçeme getiriyorum ve 15-20 cm uzunluğunda 3-4 göz kalacak şekilde yapraklarını buduyarak çelikler hazırlıyorum.kimisi serçe parmak kalınlığında kimisi baş parmak kalınlığında kimisi de daha kalın.öyle kafama göre takılıyorum ,bundan çelik olmaz deyip çöpe atmıyorum,hepsine bir şans tanıyorum, herhangi bir kimyasal madde de kullanmıyorum.sonbahar da çelikleri toprağa dikmenin faydası ,çeliğin önünde uzun bir yağışlı mevsimin olması.mart nisan ayında yaparsanız ki ben hiç yapmadım,yaz dönemi ankara da çok sıcak geçiyor.sürekli sulamanız gerekebilir.belki kış dönemine göre tutma şansı daha az olabilir baharda çeliklemenin.bence en iyisi sonbahar.size kendi bahçemde 2 sene önce toprakda köklendirdiğim ve bu sene bahçeme diktiğim ayrıca da geçtiğimiz sonbaharda toprağa çeliklediğim bir kaç resim gönderiyorum.korkmayın ve kalkıp tecrübe edin.iyi günler dilerim

Eklenen Resimler

alparslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön