06.06.2011
Memleketimin her tarafından insanı dahada şevklendiren fotoğraflar gelmeye devam ediyor. Sistemim çalışmaya devam ediyor genel olarak pek bir sorun yok gibi.
Bu hafta 2 sistem ile ilgili bilgi vereceğim. Bazı sıkıntılarım var sistem ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim.
İlk Fotoğraf benim sistemime ait. Arkada bulunan 3 adet salkım sırık ve önde bulunan 1 adet çeri domates 3. 4. çiçeklerini veriyorlar. Domateslerin boyları 70 cm geçti.
İlk çiçeklerde meyveler oluşmaya başladı. En alttan yukarı doğru domates lerimi haftada 1-2 dal buduyorum. Salatalığımın üzerinde 7-8 meyve var 1-2 tanesi bu hafta sonuna doğru hasat edilecek boya gelir sanırım. Çilek üzerinde bolca meyve emaresi var ama onun sorunu salatalığın yapraklarının altında kalıyor bir kısmı. Bu hafta sonu salatalığın da alt yapraklarını buda yınca sanırım çilek rahatlar bir miktar.
2. sistemimiz ise bir Topraksız tarım hastalığına yakalanmış bir akrabamızın.
4 adet resim ekliyorum. 1. resim sistemin genel görünümü hakkında,
İlk sorum burada olacak burada ilk saksıdaki ile son saksıdaki arasında bir büyüme farklılığı var. Sona doğru bitkilerin büyümesi yavaşlamış. Bitkiler 50 lt bir ortak tanktan besleniyor. Hep beraber günde sabah akşam 15 er dakika sulanıyor. Ec 2,5 Ph ise 6,5.
Son saksıda salatalık ve domates beraber ekili durumda. BU saksıda bir gelişim problemimiz var. Salatalık iyi gelişirken domatesin dallarında içe doğru kıvrılmalar ve uzamasının durması sorunu yaşıyoruz. Salatalık da meyveler gayet iyiyken domates dalları içe doğru daire oluşturmuş.
Aynı saksıda çok yakın olduğundan yeteri şekilde beslenemiyormu . Yoksa besin az mı geliyor ne dersiniz ne yapalım.
Benim ve akrabamın sistemi aynı gün ekim yapıldı. Fideler aynı yerden aynı cins. onun domates ve salatasında bana göre ciddi bir meyva büyümesi farkı var.
Bu sistem devamlı güneş altında duruyor benim sistemim ise öğleden sonra güneş alıyor.
Uzun oldu umarım sıkılmazsınız. Tekrar teşekkürler .
İyi haftalar bol yeşilli sağlıklı günler dilerim.
|